Cadeau jongen 2 jaar

Zoek jij een leuk cadeau voor een jongen van 2 jaar? Dan zit je helemaal goed op deze pagina. Hier hebben wij namelijk de leukste cadeautips voor jongens van 2 op een rijtje gezet. We nemen diverse soorten speelgoed onder de loep en leggen uit welk speelgoed geschikt is voor jongens van 2 en waarom. Lees snel verder en ontdek er alles over!

Cadeautip jongen 2 jaar

Of het nu voor je eigen kind is of voor de zoon van iemand anders, een leuk cadeau uitzoeken kan best nog wel eens lastig zijn. Als je eigen zoontje 2 wordt en je zoekt een cadeau voor zijn verjaardag, dan heb je vaak nog wel een beetje een idee van wat hij leuk vindt. Bovendien weet je wat-ie al heeft (en wat nog niet). Als je een cadeau gaat uitzoeken voor iemand anders’ zoon die 2 wordt, is het vaak al een heel ander verhaal. Want wat is nou leuk speelgoed voor een jongen van 2?

Leuk jongensspeelgoed is er in ieder geval genoeg. De vraag is natuurlijk ook een beetje wat je uit wil geven. Zoek je een cadeautje van rond de 10 euro of wil je groots uitpakken met een verjaardagscadeau voor een jongen van 2? In de lijst met onze cadeautips kom je het allemaal tegen.

Ook als je een leuk cadeau voor meisjes van 2 zoekt, zit je helemaal goed bij ons. Sommige meisjes spelen graag met auto’s en sommige jongens vinden poppen leuk. Eigenlijk maakt het allemaal niet uit. Zeker niet op die leeftijd. Daarom kun je op onze website ook terecht voor cadeautips voor een kind van 2.

Speelgoed jongen 2 jaar

Op z’n tweede verjaardag kan de kleine man vaak al een heleboel. Niet voor niets wordt een kind vanaf 2 jaar peuter genoemd. De tweede verjaardag is voor een jongetje het begin van een hele nieuwe levensfase. Een jongen van 2 kan al goed lopen, rennen en klimmen. Ook kan-ie korte zinnetjes zeggen. Het ideale verjaardagscadeau voor een jongen van 2 jaar is hierop afgestemd.

Maar wat geef je een jongen van 2 nou cadeau? Het beste speelgoed op deze leeftijd is iets wat de kleine man helpt om zijn vaardigheden nog verder te ontwikkelen. Populair speelgoed voor jongens van 2 zijn ballen, speelgoedauto’s, autobanen en stapelspeelgoed. Er is genoeg te krijgen dus. We beginnen met cadeautjes van rond de 10 euro.

MEGA Bloks First Builders 60 Maxi Blokken Met Tas Blauw - Contructiespeelgoed
11,89
VTech Toet Toet Auto's Monstertruck Stuntparcours
33,75
Rolly Toys Tractor - John Deere Met Aanhanger
91,40
LEGO DUPLO Jurassic World T-Rex Toren - 10880
119,99
Laatste update was op: 12 mei 2024 18:07

Cadeau jongen 2 jaar 10 euro

Als je een cadeautje zoekt voor een jongen van 2, is een mooi kleinigheidje vaak een goed idee. Zeker als je een verjaardagscadeau zoekt voor een 2-jarige van vrienden of familieleden. Ook als je cadeaus zoekt voor je zoon van 2, zijn (meerdere) kleinigheidjes leuk.

Dit hoeft niet altijd om een verjaardagscadeau te gaan. Als je wat kleine cadeaus in huis haalt, heb je altijd wat achter de hand voor als je met Sinterklaas of kerst iets wil doen. Gelukkig zijn er ook voor rond de 10 euro al genoeg leuke cadeautjes voor een joch van 2 te krijgen.

Wat dacht je van een fijne knuffel of een mooie VTech Toet Toet auto? Ook voor kleine creatievelingen shop je leuke cadeaus voor rond de 10,-. Denk aan een doosje waskrijtjes of vingerverf.

MEGA Bloks First Builders 60 Maxi Blokken Met Tas Blauw - Contructiespeelgoed
11,89
VTech Toet Toet Auto's Monstertruck Stuntparcours
33,75
Rolly Toys Tractor - John Deere Met Aanhanger
91,40
LEGO DUPLO Jurassic World T-Rex Toren - 10880
119,99
Laatste update was op: 12 mei 2024 18:07

LEGO voor een jongen van 2

Onze lijst met cadeautips voor een jongen van 2 gaat door met een klassieker. Want wie is er nou niet groot geworden met LEGO-achtig speelgoed? LEGO DUPLO mag hier dan ook niet ontbreken. DUPLO is geschikt voor de allerkleinsten en bevordert de creativiteit en fantasie. Een peuter kan met dit speelgoed steeds weer nieuwe avonturen beleven. De stukjes zijn groter dan normale LEGO om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Ook PLAYMOBIL is geschikt voor peuters. Let wel op de leeftijdsindicatie op de doos. Alleen PLAYMOBIL 1,2 en 3 is geschikt voor kids van 2. Deze PLAYMOBIL bestaat namelijk uit wat grotere stukken. Het leuke van LEGO-achtig speelgoed is dat je er (ook qua prijsklasse) alle kanten mee op kunt. Je kunt een klein doosje halen of een grotere set kiezen.

LEGO is bovendien goed voor het probleemoplossend vermogen, de samenwerking en het ruimtelijke inzicht. Het valt dan ook onder uitdagend speelgoed voor peuters, Met dit veelzijdige cadeau scoor je pluspunten bij een jongen van 2 (en bij zijn ouders!).

LEGO DUPLO Jake en de Nooitgedachtland Piraten Nooitgedachtland Schuilplaats - 10513
49,99
LEGO DUPLO Brandweerboot - 10591
69,99
LEGO DUPLO Superman Reddingsactie - 10543
84,32
LEGO DUPLO Brandweerkazerne - 10903
109,95
Laatste update was op: 12 mei 2024 18:07

Een weg banen door de peutertijd

Nog zo’n soort speelgoed waarmee je bij een jongen van 2 de plank niet kunt misslaan: een auto-, trein- of knikkerbaan. Met een van deze banen ontwikkeld de kleine man zijn cognitieve vaardigheden. Ook wordt met dit speelgoed zijn motoriek getraind. Bovendien vinden de meeste jongetjes van deze leeftijd racen met auto’s of treinen helemaal te gek.

Het leuke is: als je dit cadeau geeft aan een jongen van 2, heeft hij hier superlang plezier van. Ook op latere leeftijd vinden de meeste mannetjes het leuk om met auto’s, treinen of knikkers te spelen. Zo komt-ie z’n peutertijd wel door!

Bouw- en constructiespeelgoed jongen 2

In veel kereltjes van deze leeftijd schuilt een kleine bouwvakker. Sommige peuters spelen graag met blokken, maar je hebt ook technisch constructie speelgoed voor jongens die wel houden van een uitdaging. Je kunt bij bouw- en constructiespeelgoed voor jongens van 2 denken aan een bouwpakket of speelset, maar je hebt ook heuse speel- en bouwtafels waar kleintjes uren zoet mee zijn.

Je kunt hierbij denken aan een activiteitentafel, maar ook een speeltafel met bouwplaat (waar bijvoorbeeld LEGO-of andere bouwblokken op kunnen) behoren tot geweldige cadeau’s voor een 2-jarige knul. Je hebt ook speeltafels met water, waar kleine waterratten los kunnen met bootjes en ander leuks. Zo’n tafel met water is wel meer geschikt voor buiten.

MEGA Bloks First Builders 60 Maxi Blokken Met Tas Roze - Constructiespeelgoed
12,69
Fisher Price Mega Bloks Lil' Bouw Kit Bouwset - Constructiespeelgoed
12,76
LEGO DUPLO Planes Ripslingers Luchtrace - 10510
44,00
Mega Bloks Bouwplezier - Constructiespeelgoed - 250 onderdelen
51,89
Laatste update was op: 12 mei 2024 18:07

Buitenspeelgoed jongen 2 jaar

Over buiten gesproken, naast de speeltafel met water is er nog veel meer fijn buitenspeelgoed voor jongens van 2 te krijgen. Buitenspelen is gezond voor kinderen. Ook als de tweede verjaardag in de winter valt, is buitenspeelgoed een goed verjaardagscadeau voor een jongen van 2. Onder het motto: je kunt het maar vast in huis hebben, en met de wetenschap dat het soms sneller mooier weer is dan je denkt.

Ook met buitenspeelgoed kun je alle kanten op, in deze categorie zijn namelijk kleine cadeau’s mogelijk. Maar ook als je groots wil uitpakken met een verjaardagscadeau voor je 2-jarige zoon – en iets zoekt waar-ie lang plezier aan beleeft – kun je los met speelgoed voor buiten.

Als je een kleinigheidje zoekt, is een leuke bal, stoepkrijt, tuinierspeelgoed of een ijsbol-schieter een geinig cadeautje voor een 2-jarige. Als je wil gaan voor een groter cadeau waar de kleine man heel wat jaren mee kan doen, is een zandbak, zwembad, kinderschommel of ander speeltoestel een goed idee. Ook een speeltent of een tunnel komt doorgaans goed aan bij jongens van 2 (en ouder).

Veel speelgoed voor binnen is trouwens ook geschikt voor buiten en kan bij mooi weer zo de tuin mee in.

NIEUW SWASS Kids Scooter Step 2 - LED Wielen - Blauw met...
49,95
Smoby KS - Peuter - vanaf 2 jaar - Glijbaan
69,99
Little Tikes Piratenboot - Watertafel
79,99
Ladanas® AFSLUITBARE zandbak met dak en banken incl. dekzeil + gronddoek -...
159,00
Laatste update was op: 12 mei 2024 18:07

Met paard en wagen

Een peuter is continu in beweging en kan al goed lopen, rennen en klauteren. Een loopfiets of -auto is dan ook een goed cadeau-idee voor een jongen van 2. Met een loopfiets- of auto kan het kind al een beetje wennen aan het echte fietsen straks. En welke jongen is er nou niet gek op auto’s?

Een driewieler of loopauto zijn bovendien ook prima om mee naar buiten te gaan en met andere kids lekker te touren. Ook een speelgoedauto is trouwens een leuk cadeau voor een jongen van 2 en in allerlei varianten te krijgen. Ben jij zelf niet de ouder of verzorger van de kleine? Check dan altijd even met de ouders. Jongens van 2 kunnen stiekem al een behoorlijke voorraad aan auto’s hebben verzameld.

Een origineel cadeau-idee voor een jongen van 2, dat in deze categorie van speelgoed om mee te bewegen niet mag ontbreken, is het goede oude stokpaard. Zo waant die kleine man zich echte cowboy en kan urenlang rondrennen en paardje rijden. Sowieso houden jongens van 2 ervan om rollenspellen te doen. Dat brengt ons bij de volgende categorie wat leuk jongensspeelgoed voor 2-jarigen aangaat.

Mercedes AMG Loopauto - Wit
36,90
FALK Speelgoedtractor Claas Axos 310 met aanhanger groen
47,95
Sajan Loopfiets - Jongens en Meisjes - 2 Jaar - Buitenpeelgoed -...
49,88
VELORETTI TRICYCLE - GROEN
149,00
Laatste update was op: 12 mei 2024 18:07

Theatraal genieten

Peuters vinden het erg leuk om volwassenen te imiteren. Een speelgoedwerkbank is dus een goed idee-cadeau voor kleine klussers. Ook in een speelgoedkeuken zal de kleine man zich goed vermaken. Toch hoef je niet meteen een keuken of werkbank te kopen. Ook in deze categorie kun je een wat kleiner verjaardagscadeau voor een jongen van 2 op de kop slaan.

Zo is een leuke speelgoedkassa ook al fijn om mee te spelen en te imiteren. Attributen als een gereedschapskist of pannenset maken het spel voor peuters nog levendiger. Daar hoeft niet per se een werkbank of keukentje bij. Deze attributen kun je namelijk prima ‘los’ geven, maar zijn ook een leuke cadeautip als je weet dat de jongen voor zijn tweede verjaardag al een werkbank of keukentje krijgt.

Ook leuke verkleedkleren kunnen de jonge man helpen om op te gaan in zijn ‘rol’. Bovendien scoor je zo wellicht meteen een leuke outfit voor carnaval. 2 vliegen in 1 klap zeggen wij!

Klein Politieset 9-delig 25 Cm
31,02
8497 - Set de Construction - Bosch + Ixolino
34,42
Fisher-Price Kassa - Speelgoedkassa
53,17
small foot - Workbench Junior
129,95
Laatste update was op: 12 mei 2024 18:07

Puzzel of gezelschapsspel

Ook met een (houten) puzzel of een leuk spelletje maak je een 2-jarige jongen gegarandeerd blij. En ouders ook, want puzzels en gezelschapsspelletjes zijn leuk én leerzaam. Door te puzzelen en spelletjes te doen, leren peuters zich concentreren en leren ze samen te spelen. Dit is wederom goed voor hun ontwikkeling.
New Classic Toys Houten Legpuzzel Voertuigen - 8 puzzelstukjes - FSC® 100%-gecertificeerd...
8,99
Ravensburger Graafmachine, tractor en kiepauto- My First puzzels -3x6 stukjes - kinderpuzzel
11,39
Electro Wonderpen Nijntje - Educatief Spel
15,99
Bumba actiespel - geluidenspel 'Was da na?' - batterijen inbegrepen
17,81
Laatste update was op: 12 mei 2024 18:07

Knutselen met een jongen van 2

Knutselen is goed voor de creativiteit en het probleemoplossende vermogen. Knutselspulletjes voor een jongen van 2 vallen dan ook (net als bovengenoemde puzzels en spelletjes trouwens) onder het uitdagende en leerzame speelgoed.

Zo’n vent van 2 kan echt al steeds meer, dus ook als je knutselspullen wil geven voor zo’n tweede verjaardag is de keuze reuze. Bij knutselspullen voor peuters kun je denken aan vingerverf en krijtjes. Maar ook vormen plakken, kleien of speelzand zijn leuk speelgoed voor een jongen van 2. Of wat dacht je van kralen rijgen? Ook meteen heel erg goed voor de motoriek!

SES - My First - Verven - Kleuren met water - Verborgen...
9,89
SES - My First - Mijn eerste vingerverf set - 4 kleuren...
16,72
SES - My First - Hamertje Tik - fantasie - set met...
16,82
Play-Doh Super Color Pack Klei - 20 Potjes
17,99
Laatste update was op: 12 mei 2024 18:07

Kindertablet of -telefoon

Hoewel dit speelgoed onder het educatieve speelgoed (leerzaam) speelgoed valt, is niet iedere ouder blij met een tablet voor hun jongen van 2. Deze cadeautip behoort dus weer tot een gevalletje ‘check-eerst-even-met-de-ouders’.

De meeste ouders of verzorgers zien wel in dat we vandaag de dag niet meer om een tablet of telefoon heen kunnen. Bovendien kun je als 2-jarige een tablet gebruiken om nieuwe dingen te leren en plezier te hebben. Deze tablets zijn speciaal gemaakt voor kinderen.

Wel doet men er volgens ons goed aan om ook hier een beetje te letten om de schermtijd. Zo’n tablet is leuk, maar speelgoed waarbij de kleine man zelf moet denken of bewegen, is soms net wat uitdagender.

VTech Baby Telefoon - Interactief Speelgoed - Educatief Kindertelefoon - Oranje
16,99
Achaté Kindertablet - 100% Kidsproof - Instelbare Schermtijd - Android 12 en...
69,95
AyeKids Kindertablet - 32GB Opslag - Ouder Control App - Incl. Touchscreen...
99,95
DEPLAY Kids Tablet - Kindertablet - Ouder Control App - 3000 Mah...
119,00
Laatste update was op: 12 mei 2024 18:07

Praktisch speelgoed jongen 2 jaar

Weet je echt niet wat je moet geven of zijn heel veel dingen van het verlanglijstje al afgevinkt? Dan is een praktisch cadeau voor een joch van 2 een aanrader. Dingen die het altijd goed doen zijn bijvoorbeeld iets voor op de slaapkamer of een rugtas. Ook een mooi (voorlees)boek is praktisch en echt altijd goed.
Nog even achter mijn oortjes kriebelen
9,99
Ssst! De tijger slaapt
11,99
Marvel Spiderman school rugtas/rugzak voor peuters/kleuters/kinderen - Schooltassen - Gymrugtas
16,98
PAW Patrol - 3D Rugzak - 9,2l - Blauw
18,95
Laatste update was op: 12 mei 2024 18:07

Cadeau jongen 2 jaar

Een jongens-cadeau voor een knul van 2 jaar hoeft niet groot te zijn. Belangrijk is dat het past bij de leeftijd. Ga het liefst voor speelgoed vanaf 2 jaar, zodat de kleine man er nog even mee vooruit kan. Bij de cadeautips voor jongen van 2 die we in dit artikel geven, is hier rekening mee gehouden.

Omdat iedere peuter anders is, raden we aan om wel altijd het bonnetje te bewaren. Zo kan de kleine man het cadeautje nog ruilen als het onverhoopt toch niet bevalt. Al denken we niet dat het nodig zal zijn. Een cadeau dat met plezier wordt gekocht, wordt doorgaans ook met plezier ontvangen.

Over

Leukekindcadeaus zet de leukste kind cadeaus voor je op een rij. Ook testen en reviewen wij de beste cadeautips!

 

Meer informatie:

Een leuk cadeautje kopen voor

Leuke kind cadeaus
Logo
Enable registration in settings - general