Cadeau kind 1 jaar

1 jaar, het is voor veel ouders een echte mijlpaal. Maar wat geef je cadeau als een kind 1 jaar wordt? Veel ouders hebben nog wel een idee van wat leuk speelgoed is voor een kind van 1. Maar als je zelf geen kids hebt van die leeftijd en je een neefje of nichtje of het kind van vrienden blij wil maken, is het vaak al wat lastiger. Daarom zetten wij hier de leukste cadeau’s voor een kind van 1 jaar op een rij. Lees snel verder en ontdek waar kids (en ouders) echt blij van worden!

Cadeautips | kind 1 jaar

Zoek je origineel cadeau voor een baby van 1 jaar? Dan ben je er inmiddels waarschijnlijk wel achter dat dit nog best lastig is. Het helpt als je de ouders van het jarige jobje in spe een beetje kent.

Waar de een waarde hecht aan educatief speelgoed voor hun kind van 1 jaar, vindt de ander vooral uitdagend speelgoed belangrijk als hun baby 1 wordt. Weer andere ouders willen alleen houten speelgoed of worden blij van een praktisch cadeau, zoals kleertjes of een leuk servies.

Als het kan, is het verstandig om even bij de ouders/verzorgers te checken of ze nog cadeautips hebben voor hun kind van (bijna) 1 jaar. Zo weet je zeker dat je verjaardagscadeau straks goed in de smaak valt.

De leukste cadeautjes voor 1 jaar

In dit artikel geven we je een overzicht van al het mogelijke kinderspeelgoed voor een kind van 1 jaar. Eenvoudig per categorie gerangschikt, zodat je snel dat ene perfecte cadeau(idee) voor de 1e verjaardag vindt. Ben je specifiek op zoek naar meisjes- of jongensspeelgoed? Kijk dan hier voor cadeaus voor een meisje van 1 jaar of cadeaus voor een jongen van 1.

DUPLO 1 jaar

Omdat onze tips toch vooral gaan over cadeau’s voor babys van 1, gaan we heel snel terug naar het kinderspeelgoed. We beginnen met een klassieker: DUPLO. Wie kent het niet? Deze tip mag tussen het leuke speelgoed voor kinderen van 1 jaar dan ook niet ontbreken. Doordat DUPLO 2x zo groot is als Lego kunnen kinderen de stukjes niet in hun mondje stoppen. Dit voorkomt verstikkingsgevaar. Hierdoor is DUPLO een geschikt cadeau voor kinderen vanaf 1 jaar.

LEGO DUPLO Getallentrein Leren Tellen - 10954
16,95
LEGO DUPLO Opbergdoos - 10913
22,49
LEGO DUPLO Dierentrein - 10955
26,99
LEGO DUPLO Alfabet Vrachtwagen - 10915
59,99
Laatste update was op: 28 februari 2024 04:00

Loop-speelgoed 1 jaar

Rond het eerste levensjaar gaan de meeste kindjes lopen. Helemaal niet gek dus dat er speciaal speelgoed is om de kleintjes te ondersteunen als ze leren lopen. De categorie loop-speelgoed is overlappend binnen de categorie speelgoed voor kinderen van 12 maanden. Het is namelijk uitdagend speelgoed, maar kan ook houten speelgoed zijn; bijvoorbeeld als je kiest voor een houten blokkenkar of loopwagen.

Een loopwagen wordt ook wel baby walker genoemd en is in allerlei uitvoeringen beschikbaar. Zo heb je ook walkers met interactief activiteitenpaneel, waar een baby ook zittend mee kan spelen. Ken je de ouders van het kind een beetje? Probeer dan rekening te houden met hun inrichtingsstijl. Niet iedereen zit te wachten op een plastic baby walker waarop primaire kleuren de boventoon voeren.

Naast loopwagens heb je ook stoere loopscooters, loopauto’s en -fietsen. De vraag is ook een beetje wat je uit wil geven aan het (verjaardags)cadeau. Loopwagens zijn vaak iets prijziger. Gelukkig is er ook genoeg ‘kleiner’ speelgoed voor kinderen van 1.

Fisher-Price Loop Met Mij Zebra - Looptrainer
21,09
VTech 2 in 1 Baby Walker - Educatief Babyspeelgoed - Loopwagen met...
37,79
Puky Pukylino Loopfiets voor Kinderen vanaf 1 jaar in Retro Blauw
52,59
Bandits & Angels houten loopfiets Smart bike 4in1 retro groen
64,95
Laatste update was op: 28 februari 2024 04:00

Knutselspullen kind 1 jaar

Wist je dat er voor kinderen vanaf 1 jaar al behoorlijk wat knutselspullen te krijgen zijn? Zo zijn er bijvoorbeeld al knutselsets voor kids van 1 waarmee ze vormen kunnen plakken, kunnen kleuren of kleien. Ook is er vingerverf of krijt te krijgen voor de kleinste knutselfans.

Het merk SES bijvoorbeeld heeft ook hele leuke 3 in 1 knutselsets waarin kleien, kleuren en plakken samenkomen. Wil je de ouders liever niet ‘opzadelen’ met eventueel geknoei en de begeleiding die knutselen vraagt? Dan is een magnetisch kleurentekenbord wellicht een goed idee.

Crayola Mini Kids - 24 Dikke waskrijtjes
8,50
SES - My First - Baby markers - 8 kleuren stiften -...
9,99
SES - My First - Verven - Kleuren met water - Boerderij...
10,89
SES - My First - 3 in 1 - Vingerverven, kleuren en...
17,99
Laatste update was op: 28 februari 2024 04:00

Badspeelgoed

Een kind van 1 kan dingen al goed vastpakken en van het ene handje naar het andere handje brengen. Met speciaal badspeelgoed wordt naar bad gaan nog leuker. Heerlijk spetteren en vermakelijk waterplezier is met speelgoed voor in bad gegarandeerd. Erg leuk zijn drijvende baddiertjes, maar ook fonteintjes of andere speeltjes waar het water doorheen loopt zijn echte aanraders.
TOMY Octopus Familie - Badspeelgoed
20,99
Badspeelgoed – Badspeeltje – Speelgoed voor in Bad – DINO - Baby...
22,49
Playgro Badgeschenkset - Badspeelset 15-delig - Badspeelgoed - kraamkadoset
26,99
VTech Spetterpret Badoctopus - Badspeelgoed - Rustgevende Melodietjes - Gezonden Liedjes -...
28,99
Laatste update was op: 28 februari 2024 04:00

Montessori-speelgoed 1 jaar

Dat we ook als volwassenen niet snel uitgeleerd zijn, blijkt uit deze cadeautip voor kids van 1 jaar. Of kende jij de term Montessori al? Montessori-speelgoed is speelgoed dat kinderen aanmoedigt om te leren en experimenteren. Voorbeelden van Montessori speelgoed voor kinderen van 1 jaar zijn:

  • Houten blokken
  • Muziekinstrumenten
  • Geometrische puzzel
  • Stapelspeelgoed (zoals een Grimm’s regenboog)

Dit educatieve speelgoed is verkrijgbaar voor verschillende leeftijden en past zo bij de verschillende ontwikkelingsniveaus.

TOMY Octopus Familie - Badspeelgoed
20,99
Badspeelgoed – Badspeeltje – Speelgoed voor in Bad – DINO - Baby...
22,49
Playgro Badgeschenkset - Badspeelset 15-delig - Badspeelgoed - kraamkadoset
26,99
VTech Spetterpret Badoctopus - Badspeelgoed - Rustgevende Melodietjes - Gezonden Liedjes -...
28,99
Laatste update was op: 28 februari 2024 04:00

Houten speelgoed 1 jaar

Er zijn genoeg ouders die zweren bij houten speelgoed voor hun kind van 1 jaar. Houten speelgoed gaat langer mee en is biologisch afbreekbaar. Ook komen er bij de productie van speelgoed van hout geen schadelijke stoffen vrij, wat bij sommig plastic speelgoed wel het geval kan zijn. Kies je voor plastic? Let er dan op dat het verjaardagscadeautje voor die 1-jarige in ieder geval het CE-keurmerk heeft.

Als je kiest voor houten speelgoed voor een baby van 1, gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Erg leuk is een:

  • Blokkenton
  • Houten magneetkoffer
  • Houten doolhof puzzel
  • Houten muziekinstrumenten
  • Houten kubus met kralenspiraal (activiteitenkubus)

Check, zeker als je grote dingen geeft zoals die loopkar, wel altijd even met ouders of dat ze het wellicht al hebben. En, ook al is een baby van 1 echt wel blij met muziekinstrumenten als cadeau, sta ook even stil bij de vraag of de ouders heel blij worden als baby-lief zijn drum- of fluittalent ontdekt.

Little Dutch - Blokkentrein - Ocean - FSC
18,95
Little Dutch - Houten Activiteitenkubus Little Goose
34,99
Eichhorn - Huisje met Insteekvormen - Houten speelgoed - vanaf 1 jaar
35,27
Little Dutch - Blokkenkar Wild Flowers
54,00
Laatste update was op: 28 februari 2024 04:00

Uitdagend speelgoed 1 jaar

Niet alleen een leuk cadeau kiezen voor een baby van 1 is soms een uitdaging, ook het speelgoed zelf kan uitdagend zijn. Zo zijn er spelletjes die kids al spelende leren begrijpen wat afstand en richting zijn, bijvoorbeeld boven en beneden, in en uit en dichtbij of ver weg. Voor een kind van 1 is blokken stapelen en bouwen een manier waarop ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Ze oefenen zo hun motoriek en ontwikkelen hun fantasie. Ook is stapelen en bouwen goed voor het probleemoplossend vermogen.

Uitdagend en educatief speelgoed wordt ook wel leerzaam speelgoed genoemd. En ook al zijn de kleintjes stapel op stapelen er is nog genoeg ander leuk uitdagend speelgoed voor kinderen van 1. Erg leuk zijn bijvoorbeeld de activiteitenknuffels die niet alleen schattig zijn maar ook de kleine ook bezig houden. Bijvoorbeeld door flapjes, lintjes of een bijtring. Genoeg te zien en te beleven dus! Een voelboekje is vergelijkbaar en zeker ook leerzaam. Sowieso is een boekje altijd een leuk cadeau voor een kind van 1.

VTech Baby Telefoon - Interactief Speelgoed - Educatief Kindertelefoon - Oranje
14,99
VTech Baby Activiteiten Tablet - Educatief Babyspeelgoed - Roze - 9 tot...
20,79
DEPLAY 6-in-1 Activiteiten Kubus - Activity Center Baby - Baby Speelgoed -...
23,95
VTech Baby Rijd & Leer Letterlocomotief - Interactief speelgoed - 1 tot...
79,99
Laatste update was op: 28 februari 2024 04:00

Buitenspeelgoed 1 jaar

Ook als het buiten nog niet zo’n mooi weer is, is buitenspeelgoed voor kinderen van 1 jaar een goed cadeau-idee. Als ouder ben je dankbaar als je alvast iets hebt staan als het zonnetje straks doorbreekt. Veel speelgoed voor kinderen van 1 jaar is zowel binnen als buiten leuk te gebruiken. Je hoeft dus niet per se speciaal iets voor buiten te halen. Een activiteitenkubus of blokkenton neem je ook zo mee naar buiten.

Cadeautjes die leuk zijn voor buiten zijn een bal en en bellenblaas. Een zandbak en een zwembad voor een kind van 1 zijn iets grotere cadeau’s voor buiten waar zo’n kleintje gegarandeerd uren plezier aan beleefd. Wil je het groots en meeslepend aanpakken? Dan is een speciale babyschommel een overweging waard. Je hebt modellen die meegroeien, zodat het kind ook lang na zijn 1e verjaardag plezier heeft van het cadeau.

Paradiso Toys schommelwip Crocodile
24,19
Smoby Sweet Swing - Schommel
54,95
Little Tikes Schildpad - Zandbak
80,81
Kinderfeets houten loopfiets driewieler Tiny Tot - Bamboe - Vanaf 1 jaar
89,95
Laatste update was op: 28 februari 2024 04:00

VTech 1 jaar

Het speelgoed van VTech behoort tot het uitdagende speelgoed, maar verdient in deze lijst een aparte vermelding. Dit omdat het VTech speelgoed enorm veelzijdig is. Het speelgoed voor is er voor kinderen van 1 jaar maar ook voor de allerkleinsten en wat oudere kids. VTech voor kinderen van 1 jaar is speciaal ontwikkeld om de fysieke, cognitieve en sociale vaardigheden te ontwikkelen.
VTech Baby Dieren Draaibal - Educatief Speelgoed - 6 tot 36 Maanden
38,45
VTech Zoef Zoef Dieren Ontdek & Speel Boomhut – Educatief Speelgoed -...
44,55
VTech Baby Dierenvriendjes Speeltafel - Interactief Speelgoed - 9 tot 36 Maanden
57,50
VTech 3 in 1 Sport & Scoor Speelplaats - Educatief Speelgoed -...
58,50
Laatste update was op: 28 februari 2024 04:00

Praktisch cadeau kind 1 jaar

Het is ook enorm leuk (en praktisch!) om een activiteit of abonnement cadeau doen. Weet je dat de ouders het niet breed hebben, maar wel het liefst biologische groente en fruit aan hun hartelapje geven? Doe dan eens een groente- en fruit abonnement (of eenmalige mand of tas) cadeau. Of wat dacht je van een dagje weg? Ook een kledingbon is altijd handig.

Heb je het zelf niet breed en wil je een praktisch cadeau geven voor de 1e verjaardag van het kind van bijvoorbeeld je buurvrouw? Dan scoor je punten met een zelfgemaakt bonnenboekje. Denk aan een aantal keer oppassen, een aantal keer mee naar het bos en een paar keer ophalen van school. Echt, zo’n kind krijgt vaak al meer dan genoeg. De meeste ouders/verzorgers zullen heel blij zijn dat er ook eens aan hen wordt gedacht.

Origineel cadeau baby 1 jaar

Vandaag de dag kun je bijna alles laten personalizen. Dat komt goed van pas als je op zoek bent naar een origineel cadeau voor een 1e verjaardag. Het is misschien even zoeken, maar hoe leuk is het om een boekje cadeau te doen met de naam van het kind?

Of wat dacht je van een groeimeter, koffertje of gereedschapskist met zijn of haar naam erop? Het leuke van een gepersonaliseerd cadeautje voor een baby van 1, is dat het meteen uitstraalt dat je er echt over na hebt gedacht.

Nog persoonlijker

Als je de ouders goed kent, kun je je cadeau voor de 1e verjaardag nog een stap persoonlijker maken. Weet je dat het gezin binnenkort op reis gaat en heeft het kleintje nog geen paspoort? Geef dan eens een paspoort cadeau. Natuurlijk kun je niet het paspoort zelf cadeau doen, maar een persoonlijke boodschap waarin je laat weten het reisdocument te betalen, is heel bijzonder. De kosten voor een paspoort en ID-kaart zijn per gemeente verschillend. Doe dit wel alleen als je dicht bij het gezin staat.

Cadeau voor een kind van 1 jaar: kies verstandig

Cadeaus shoppen voor een kind van 1 jaar is het makkelijkst als je van te voren even intuned met de ouders/verzorgers van het kind. Zo weet je ook zeker dat er geen dubbele verjaardagscadeaus gegeven worden. Bewaar altijd je bonnetje, zodat je het cadeautje nog kunt ruilen.

Je kunt met speelgoed voor kinderen van 1 jaar echt alle kanten op. Let erop dat je kiest voor speelgoed vanaf 1 jaar. Niets zo vervelend dan wanneer degene die het krijgt na 2 weken alweer op het cadeau is uitgekeken omdat je per ongeluk iets kiest voor kinderen tot 12 maanden.

Over

Leukekindcadeaus zet de leukste kind cadeaus voor je op een rij. Ook testen en reviewen wij de beste cadeautips!

 

Meer informatie:

Een leuk cadeautje kopen voor

Leuke kind cadeaus
Logo
Enable registration in settings - general