Cadeau jongen 4 jaar

Hoera, je zoon, neefje of buurjongen wordt 4 jaar! Reden voor een feestje en voor een leuk presentje natuurlijk. Maar wat geef je een jongen van 4 jaar cadeau? In dit artikel vind je fijne cadeautips en cadeau-ideeën. Of je nou een kleinigheidje zoekt of juist een groot cadeau maakt niet uit. Het komt allemaal voorbij. Lees snel verder voor een flinke dosis inspiratie!

Wat is een leuk cadeau voor een jongen van 4?

Voordat we antwoord geven op de vraag wat nou een goed cadeau-idee is voor een 4-jarige jongen, gaan we eerst even kort in op wat zo’n knul op die leeftijd allemaal al kan. Met 4 jaar gaat een jongen voor het eerst naar school. Ook noem je zo’n kereltje na zijn 4e verjaardag geen peuter meer, maar wordt-ie kleuter genoemd. Al met al een leeftijd waarop er veel verandert in het leven van een kind.

Het einde van de peutertijd vraagt om een mooi cadeau voor de 4e verjaardag van een jongen. De mentale en lichamelijke ontwikkeling gaan in een rap tempo verder. Het is fijn als je cadeau aansluit bij wat het mannetje allemaal al kan. En dat is stiekem best al wel wat.

Wat kan een jochie van 4 en wat is fijn speelgoed?

Kinderen van 4 kunnen al goed hun evenwicht bewaren. Er wordt flink geoefend wat fietsen, en rolschaatsen aangaat. Hinkelen en een bal vangen, kan de kleine kerel als het goed is al. Op deze leeftijd hebben kinderen echt al een eigen karakter en waarschijnlijk al een voorkeur voor bepaald speelgoed.

Omdat jongens en meisjes vaak toch andere voorkeuren hebben qua speelgoed (en er al zoveel keus is) hebben we onze lijsten met cadeautips opgedeeld in cadeau-ideeën voor jongens en meisjes.
Het kan zijn dat een jongen van 4 graag met poppen speelt en dat is natuurlijk helemaal ok. Bekijk voor meer inspiratie ook eens onze cadeautips voor meisjes van 4 en cadeau-ideeën voor kinderen van 4.

Klein cadeau voor een jongen van 4 jaar

Als het niet je eigen zoon is die zijn 4e verjaardag viert, ben je waarschijnlijk niet op zoek naar een groot cadeau voor een jongen van 4. Als een vriendje of buurjongen 4 jaar wordt, wil je goed voor de dag komen met een leuk kleinigheidje. Ook als het om een cadeautje met kerst of Sinterklaas gaat, is een met zorg uitgekozen aardigheidje perfect.

Gelukkig zijn er veel cadeautjes waar jongens van 4 echt blij van worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een set leuke autootjes of speelfiguren? Ook een mooie puzzel is een leuk en leerzaam cadeau voor een 4-jarige.

Omdat er zoveel goede cadeau-ideeën zijn, hebben wij onze cadeautips in categorieën onderverdeeld. Zo vind je sneller wat je zoekt. In bijna elke categorie zijn zowel grote cadeaus als kleine cadeaus opgenomen.

Constructiespeelgoed jongen 4 jaar

Als we ergens op kunnen bouwen, dan is het wel op het feit dat constructiespeelgoed het altijd goed doet bij jongens van 4. Niet alleen is speelgoed om mee te bouwen uitdagend en leerzaam, bouwen is ook goed voor het ruimtelijke inzicht en bevordert het probleemoplossend vermogen.

Erg mooi zijn de sets van LEGO (DUPLO) en van PLAYMOBIL. Het fijne is dat je hiermee ook alle kanten op kan. Zo heb je al een leuk jongenscadeau voor rond de 10 euro, maar ook als je groots wil uitpakken met een verjaardagscadeau voor een jongen van 4 kun je los. Er zijn namelijk ook grotere sets die gegarandeerd indruk maken. Van 20 euro tot 100 euro: er is echt voor ieder wat wils.

Ook met een knikkerbaan of racebaan zit je altijd goed als je een cadeau zoekt voor een 4-jarig jongetje. Heeft-ie al een knikker- of racebaan? Van sommige sets zijn ook uitbreidingen te koop. Wedden dat je daarmee pluspunten scoort?

Buitenspeelgoed jongen 4 jaar

Als je een cadeau zoekt waarmee lekker buiten gespeeld kan worden, is de keuze voor jongens van 4 enorm. Om het overzichtelijk te houden, hebben we deze categorie opgedeeld in klein buitenspeelgoed en groot buitenspeelgoed.

Klein cadeau voor buiten jongen 4 jaar

Als je een kleinigheidje zoekt, is buitenspeelgoed ideaal. Een jongen van 4 kan zich met een bal al uren vermaken. Omdat de meeste kinderen op deze leeftijd kunnen vangen en de fijne motoriek al behoorlijk ontwikkeld is, is een ballenspel dus altijd leuk. Ook tuingereedschap, stoepkrijt of zandvormpjes zijn mooie voorbeelden van klein buitenspeelgoed voor jongens van 4.

Groot buitenspeelgoed 4-jarige jongen

Als je op zoek bent naar een cadeau voor de 4e verjaardag van je zoon, wil je misschien met iets groots uitpakken. Ook dan zit je in de categorie buitenspeelgoed voor boys helemaal goed. Als je een groot verjaardagscadeau wil geven, is het verstandig om iets te kiezen waar de kleine man nog lang plezier aan beleeft.

Een mooie step of een graafmachine zijn erg leuk voor nu en later. Of wat dacht je ervan om je jongen van 4 een echte kinderfiets cadeau te doen? Daar kan-ie zeker nog even mee vooruit en zo’n fiets is nog nuttig ook.

Als je een tuin hebt, is het cadeau doen van een mooi speeltoestel een goed idee. Je kunt dan denken aan een speelhuisje met glijbaan, een schommel of bijvoorbeeld een trampoline.

Samen spelen = gezellig en leerzaam

Voor jongens van 4 is een gezelschapsspel ook een fraai cadeau-idee. En het leuke is dat vanaf de 4e verjaardag de opties aan geschikte gezelschapsspellen voor jongens toenemen. Samen spelen geldt niet alleen als echte quality time, het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Het bevordert de sociale vaardigheden en leert kinderen om met hun emoties om te gaan.

Erg leuk is de klassieker Mijn eerste Monopoly. De junior uitgave van dit bekende bordspel is geschikt vanaf 4 jaar. Door het dubbelzijdige spelbord heeft het spel 2 speelniveaus en blijft het ook vermakelijk vanaf 6 jaar. Een cadeau waar een jongen van 4 nog even mee vooruit kan dus.

Ook de Toren van Pisa, UNO Junior, Banana Joe zijn voorbeelden van fijne spelletjes voor urenlang speelplezier.

Leerzaam cadeau jongen 4 jaar

Na de 4e verjaardag zijn kids ineens kleuter. Ze gaan nog heel veel leren en de ontwikkeling gaat in rap tempo door. In principe heeft al het speelgoed voor jongens van 4 wel iets leerzaams. Dat zou je van een elektrische auto misschien niet denken, maar zo’n cadeau bevordert bijvoorbeeld weer de motoriek. Ook stimuleert dit speelgoed het samen delen, want waarschijnlijk wil heel de buurt wel een ritje maken.

Dat is slechts een voorbeeld van hoe al het speelgoed voor een 4-jarig jongetje leerzaam kan zijn. Natuurlijk is er ook ‘echt’ educatief speelgoed dat is ontworpen om de ontwikkeling die past bij de leeftijd te stimuleren.

Zo is er bijvoorbeeld, uit de Ik leer-reeks van Jumbo, het educatieve spel Ik leer schrijven. Dankzij dit spel leren kinderen spelenderwijs letters en woordjes schrijven. Ook het Ik leer rekenen is geschikt vanaf 4 jaar. Ook het spel Electro Basisschool groep 1&2 is ontzettend leerzaam en behandelt allerlei schoolthema’s, zoals tijd, vormen en kleur, letters en tellen.

Ook een magneetboek is erg leuk en leerzaam. Deze educatieve boekjes stimuleren ook de fantasie en zijn in allerlei uitvoeringen beschikbaar. Is de kleine man weg van voertuigen of dino’s? Dan is een magneetboek met dit thema het beste cadeau-idee.

Creatief cadeau voor 4-jarige jongen

Dat er voor jongens van 4 veel meer leuk speelgoed is dan voetballen en autos bewijzen talloze creatieve hobbysets met bravoure. Door te knutselen wordt de creativiteit getraind. Omdat de kleine kunstenaars zich op een ding moeten focussen, bevordert het bovendien het concentratie- en het doorzettingsvermogen.

Klei en vingerverf zijn knutselklassiekers die ook na de 4e verjaardag van jongens nog leuk zijn. Maar als je gaat knutselen met een jongen van 4 kun je behoorlijk wat aan het repertoire toevoegen. Zo zijn er van SES leuke knutselsets te krijgen, waarmee kinderen leren knippen, mozaïeken en prikken. Ook Hamertje Tik is geschikt knutselspeelgoed dat je steeds opnieuw kunt gebruiken.

De meeste knutselsets zijn niet eens heel duur. Dus ook als je een cadeautje zoekt voor een jongen van 4 en liever onder de 15 euro blijft, zit je goed in de knutselhoek. Wat dacht je van een mooi knutsel- of oefenboek of een doosje kleurpotloden?

Aan de bak met een werkbank

Kinderen doen graag alsof. Ze spelen situaties na die ze kennen uit het dagelijkse leven. Dit helpt ze om de wereld beter te begrijpen en het is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk. Als je een groot cadeau zoekt, bijvoorbeeld een verjaardagscadeau voor je (klein-)zoon van 4, zit je met een mooie werkbank of keuken helemaal gebakken.

Met zo’n groot cadeau kunnen jongens van 4 nog jaren spelen. Ook is het een handig als je cadeau-inspiratie nodig hebt. Want als die werkbank of keuken er eenmaal staat, heb je met accessoires, zoals een gereedschapskist of serviesset, steeds weer een mooi kleinigheidje te pakken. Altijd leuk met Sinterklaas of Kerstmis.

Voor kleine ontdekkers

Een stapje verder dan ‘doen alsof’ ga je met een heuse experimenteerset. De ultieme cadeautip voor een jongen van 4 als je het ons vraagt. Experimenteerdozen zijn enorm veelzijdig en verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zoek je een dino-cadeau voor een jongen van 4? Check: dan is er bijvoorbeeld een Opgravingset dino waarmee kleine archeologen hun hart kunnen ophalen.

Of wat dacht je van een speelgoedmodel zonnestelsel dat mini hobby-astronomen zelf kunnen opbouwen? Ook de Je eerste scheikunde-set van Buki of de wat meer technische speeldozen van Science zijn een perfect cadeau voor kleine ontdekkers.

Ook zelf iets maken, vinden jongens van 4 vaak gaaf. Zo heb je sets om je eigen stuiterballen te maken, maar ook het goede, oude slijm is onder jongetjes op die leeftijd enorm populair.

Altijd goed: een mooi (voorlees-)boek

Een cadeau dat echt altijd goed is, is een mooi voorleesboek. Als het ventje al ergens fan van is, bijvoorbeeld van Spiderman, dan is een boek (of iets anders) van Spiderman een goed cadeau. Ken je de jongen in kwestie niet zo goed? Dan maak je met een neutraal boek een veilige keus.

Het GROTE voorleesboek voor rond de 4 jaar is een klassieker die op geen enkele boekenplank zou mogen ontbreken. Omdat er meerdere verhaaltjes instaan, staan er altijd wel verhalen in die het jochie leuk vindt.

Nuttig cadeau jongen 4 jaar

Zoek je een cadeau voor een jongen van 4, maar geef je liever geen speelgoed? Ook dan zijn er cadeautips genoeg. Omdat kinderen vanaf deze leeftijd naar school gaan, kan een nuttig cadeau bijvoorbeeld een rugtas of een lunchtrommeltje zijn. Als sinterklaas- of kerstcadeau zijn een muts of handschoenen een nuttig cadeau voor een jongen van 4.

Maar ook iets voor op de kinderkamer is een goed idee. Wat dacht je van een leuk vloerkleed of zelfs al een heus bureau? Voor kinderen vanaf 6 jaar is een bureau echt handig voor huiswerk, maar ook eerder kan het voor kids fijn zijn om een eigen plekje te hebben om te tekenen en knutselen.

Het verschilt per kind vanaf wanneer-ie een bureau verlangt. Dus zo’n groot cadeau zouden wij alleen voor de 4e verjaardag van onze eigen zoon kiezen. Wij adviseren om in elk geval te kiezen voor een meegroei-bureau. Dan heeft de jongen ook lang na zijn 4e verjaardag profijt van het cadeau.

Het beste cadeau voor een jongen van 4, conclusie

Wat het beste cadeau is voor een 4-jarige jongen, hangt ook van het kind zelf af. Als je het kind niet goed kent, zit je met een cadeau uit onze cadeautips altijd goed. Vaak hebben kinderen rond die tijd echt al een eigen willetje. Misschien heeft de knul voor zijn 4e verjaardag zelfs al een verlanglijstje. Check als je twijfelt altijd even met de ouders of verzorgers.

Bewaar daarnaast altijd, ook als het om een verjaardagscadeau voor je eigen zoon van 4 gaat, het bonnetje. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Over

Leukekindcadeaus zet de leukste kind cadeaus voor je op een rij. Ook testen en reviewen wij de beste cadeautips!

 

Meer informatie:

Een leuk cadeautje kopen voor

Leuke kind cadeaus
Logo
Enable registration in settings - general