Cadeau meisje 1 jaar

Zoek je een cadeau voor een meisje van 1 jaar? Dat kan een onverwacht lastige opgave zijn, zeker als het niet je eigen dochter is. Want wat zijn nou leuke cadeau’s voor een 1 jarige meid en met welk speelgoed speelt een meisje van 1 het liefst? Wij zochten het voor je uit en delen hier onze cadeautips!

Cadeau-idee meisje 1 jaar

Zoek je een leuk cadeau voor je dochter die 1 wordt of ben je uitgenodigd voor de 1e verjaardag van een baby meisje in je vriendenkring of familie? Natuurlijk wil je voor de dag komen met een origineel cadeau. Maar wat is nou leuk speelgoed voor een meisje van 1? Wij adviseren om iets te kiezen wat de zintuigen prikkelt. Speelgoed om aan te friemelen, spelenderwijs mee te leren of lekker te knuffelen. Van grote cadeau’s tot kleine cadeautjes, als je 1 bent of wordt is het allemaal leuk!

Als ouder weet je natuurlijk wat je kleine meid al heeft en wat ze het allerleukst vindt. Dan nog kan het kiezen van een perfect cadeau voor een kind van 1 jaar een beetje overwhelming zijn. Als je bent uitgenodigd op een verjaardag is de volgende tip een inkopper maar onmisbaar: vraag aan de ouders wat de dreumes (want zo heten baby’s van 1 jaar) al heeft en wat ze leuk vindt. Zo weet je in ieder geval zeker dat je de plank niet misslaat.

Speelgoed voor meisjes van 1 jaar

Er is vandaag de dag enorm veel te krijgen. Om ervoor te zorgen dat jij door de speelgoed-bomen zeker het bos nog ziet, hebben wij onze cadeautips voor meiden van 1 opgedeeld in verschillende categorieën. Want je hebt natuurlijk speelgoed voor binnen en buiten en dat in allerlei soorten. Met behulp van onze cadeautips vind je nog makkelijker een goed verjaardagscadeau voor een meisje van 1.

Houten speelgoed meisje 1 jaar

Een cadeau waarmee je altijd goed zit en waarmee je ook alle kanten op kunt, is houten speelgoed. Je kunt hiermee groots uitpakken, maar ook wat kleiner houten speelgoed behoort tot de mogelijkheden. Niet alleen ouders worden blij van een houten cadeau voor hun dochter van 1 (want duurzaam en zonder eventuele schadelijke stoffen), ook een kind kan het altijd waarderen. Wij zetten het leukste houten speelgoed voor meisjes van 1 op een rij.

Houten keuken of supermarktkraam

Mag het een iets groter cadeau zijn voor de eerste verjaardag? Iets waar de kleine nog jarenlang plezier aan beleeft? Het lijkt misschien wat vroeg, maar een speelgoedkeuken is een prima cadeau voor een meisje van 1. In het begin is het leuk om hier samen mee te spelen, maar als snel is zo’n kind uren alleen zoet in haar keukentje. Liever iets kleiners? Ook leuk (houten) kinderservies is een fijn cadeau-idee.
Melissa & Doug Houten ijscorner Scheppen en serveren - Fantasiespel - Speelgoedeten...
49,99
New Classic Toys Houten Speelkeuken Roze - Met Kookplaat die Licht geeft...
79,39
New Classic Toys Houten Kinderkeuken Wit - Inclusief Accessoires - Aanrechthoogte is...
85,84
KidKraft Farm to table Houten Speelkeuken
169,99
Laatste update was op: 24 maart 2024 06:43

Loopauto meisje 1 jaar

De wereld wordt steeds groter voor een meid van 1. Een kleine dreumes wil ontdekken en bewegen. Een loopauto is dan ook een perfect cadeau voor een meisje van 1. Misschien kan de kleine dame al wat voorzichtige stapjes zetten. Een loopauto biedt de nodige ondersteuning en helpt bij het balans houden. Loopauto’s zijn er in allerlei uitvoeringen. Je hebt ook loopauto’s met gezellige kleurtjes, bijvoorbeeld roze of fuchsia (vaak niet van hout).

In plaats van een loopauto kun je ook kiezen voor een loopwagen of blokkenkar. Het leuke hiervan is dat meiden van 12 maanden hier niet alleen mee kunnen (leren) lopen, maar ook ‘los’ kunnen spelen. Op die leeftijd kunnen ze lang zoet zijn met verschillende blokken en kleuren. Ook het in- en uitruimen van de blokkenkar is een feest. Bovendien is het goed voor de fijne motoriek en voor de oog-handcoördinatie.

Ook loopwagens zijn er in allerlei uitvoeringen. Erg leuk vinden wij de interactieve loopwagen die allerlei andere speelfuncties heeft. Ook geschikt als leuk cadeau voor een meisje van 1 dat nog niet loopt. Zo’n loopwagen ondersteunt namelijk bij de eerste wandelpogingen, maar is ook geschikt om zittend mee te spelen.

Free2Move Loopauto - Kid's Rider - Lady Chef
34,90
Free2Move Loopauto - Kid's Rider - Pink Airplane
34,90
Rolly Toys Rolly MiniTrac - Loopauto - Carabella
59,99
Happy Baby - loopauto - Fiat 500 Roze
79,95
Laatste update was op: 24 maart 2024 06:43

Driewieler meisje 1 jaar

Hoe schattig is dit? De eerste fiets! Zeker in een fietsland als Nederland kunnen we er toch niet snel genoeg bij zijn? Een (houten) loopfiets is dan ook een erg leuk cadeau voor een 1-jarig meisje. In functie is zo’n driewieler vergelijkbaar met een loopauto. Tip: bij sommige modellen is het zadel in hoogte verstelbaar en kun je van de loopfiets ook een driewieler maken. Een ontzettend leuk cadeau voor de eerste verjaardag van het meisje en tegelijkertijd iets waar ze nog jaren plezier van heeft!
Little Tikes Trike 4-in-1 Roze - Driewieler
48,89
Driewieler - fiets - met duwstang en zonnekap - roze
77,66
Kinderkraft Driewieler - Tricycle Aston Roze
93,95
Kinderkraft Driewieler - Tricycle Easytwist Marvelous Pink
189,00
Laatste update was op: 24 maart 2024 06:43

Babypuzzel

Als je wel graag houten speelgoed cadeau geeft, maar het liever bij een kleinigheidje houdt, is een houten babypuzzel een ideaal cadeautje voor een meisje van 1 jaar. 12 maanden is namelijk een goede leeftijd om te beginnen met puzzelen.

Het is niet alleen een leuk tijdverdrijf, maar ook nog eens ontzettend goed voor de ontwikkeling van kids. Al puzzelend leren ze vormen kennen, en passen en meten. Ook moet zo’n kleine dreumes zich leren concentreren. Puzzelen bevordert het probleemoplossend vermogen. En mag met recht leerzaam speelgoed worden genoemd.

Educatief speelgoed voor meiden van 1 is speelgoed dat leuk is om mee te spelen, maar ook om tegelijkertijd van te leren. Als je op zoek gaat naar educatief speelgoed voor meisjes gaat er een wereld voor je open. Niet voor niets krijgt leerzaam speelgoed voor 1-jarige meisjes een aparte plek tussen onze cadeautips.

Goki 9-delige puzzel wat hoort waarbij?
9,99
Ravensburger nijntje My First Puzzels -2+3+4+5 stukjes - kinderpuzzel
11,39
Janod Chunky Puzzel Bosdieren
17,99
Janod Chunky Boerderij - Knopjespuzzel
17,99
Laatste update was op: 24 maart 2024 06:43

Educatief speelgoed meisjes 1

Kleine meiden worden groot. Typisch voor een dreumes is de snelle ontwikkeling en de drang die ze voelen om de wereld te ontdekken en te begrijpen. Educatief of uitdagend speelgoed voor meisjes van 1 sluit hier perfect op aan. Dit leerzame speelgoed helpt om de motorische, cognitieve en sociale vaardigheden te ontwikkelen en kan de ruimtelijke ontwikkeling en creativiteit bevorderen. Spelenderwijs leren was nog nooit zo leuk!

Telraam

Een perfecte combi van houten speelgoed en leerzaam speelgoed voor 1-jarige meisjes, is het telraam. Voor echt tellen is het nog wat vroeg (dit leren kids gemiddeld vanaf 2 jaar), maar jong geleerd is oud gedaan. Tellen is namelijk iets dat zich geleidelijk ontwikkeld. Voor meisjes van 1 is het leuk speelgoed, omdat het erg leuk is om al die gekleurde kralen over de stangen te schuiven. Ook nog eens erg goed voor de fijne motoriek!

En, eerlijk is eerlijk: persoonlijk vinden we (vooral) de houten regenboog telramen zo mooi dat ze ook als decoratie op de kinderkamer zeker niet misstaan.

Little Dutch Houten Regenboog Telraam Pink
14,59
Buxibo Houten Telraam - Diverse Kleuren - Telraam Rekenen - Kinder Speelgoed...
19,99
Vigatoys - Telraam/abacus
21,99
Gigi de Giraffe - 3 in 1 Houten Telraam - Activiteiten Kubus...
25,95
Laatste update was op: 24 maart 2024 06:43

Interactieve knuffels en boekjes

Een erg leuk cadeau-idee voor meisjes van 1, is interactief (educatief) speelgoed. Zo is er interactief bewegend speelgoed dat het kruipen en lopen van een dreumes bevordert. Denk aan een beer die kan kruipen of een lopende eend met (zachte en lieve) muziek.

Ook leuk zijn boekjes om uit voor te lezen. Voorlezen is namelijk ook op die leeftijd al goed en draagt bij aan het ontwikkelen van de woordenschat. Voorleesmomentjes zijn bovendien fijn om lekker te bonden en voor velen een vast onderdeel van het bedritueel. Voor overdag is een interactief boek met geluid ideaal. Hiermee kunnen de allerkleinsten hun eerste woordjes spelenderwijs ontdekken. Erg leuk is bijvoorbeeld het interactieve Mijn eerste 100 woordjes van VTech.

VTech Baby Bumba Muziekboekje - Educatief Babyspeelgoed - 6 tot 36 Maanden
19,69
VTech Baby Magisch Droompopje - Educatief Babyspeelgoed - 0 tot 36 Maanden
26,00
VTech Baby Dieren Knuffelboekje Pluche - Educatief Babyspeelgoed - 6 tot 36...
29,99
VTech Mijn Interactieve Knuffelpuppy – Interactief Speelgoed – Licht en Geluidseffecten –...
36,95
Laatste update was op: 24 maart 2024 06:43

VTech meisje 1 jaar

Nu we het toch over VTech hebben, pakken we de gelegenheid om VTech voor meisjes van 1 jaar aan je voor te stellen. Dit uitdagende en kleurrijke speelgoed is stevig en in allerlei uitvoeringen te krijgen. Erg populair zijn de Vrolijke Vriendjes en de Zoef Zoef Dieren, maar je kunt ook kiezen voor een heuse avonturenbus, een activiteitenkubus, een activiteiten-tablet en nog veel meer. Ook mooie knuffels behoren tot het veelzijdige assortiment van dit bekende speelgoedmerk.
VTech Baby Activiteiten Kubus - Educatief Babyspeelgoed - Roze - 9 tot...
28,99
VTech 2 in 1 Baby Walker - Educatief Babyspeelgoed - Loopwagen met...
32,99
VTech Zoef Zoef Dieren Ontdek & Speel Boomhut – Educatief Speelgoed -...
45,00
VTech Vrolijke Vriendjes Sprankel de Magische Eenhoorn - Educatief Speelgoed - 1...
50,00
Laatste update was op: 24 maart 2024 06:43

Pop meisje 1 jaar

Voor een mooie pop ben je eigenlijk nooit te jong. Een pop is dus zeker een mooi cadeau voor een meisje van 1. Een pop is bovendien goed voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Voor veel meiden is hun pop ook hun ware partner in crime. Als je een meid een pop cadeau doet voor haar 1e verjaardag, heeft ze daar absoluut lang plezier van. Ieder kind is anders natuurlijk, maar de meeste meiden spelen tot hun tienertijd graag met poppen.
BABY born Sleepy voor Babies Roze met Hondopdruk - Babypop 30 cm
14,99
Cry Babies Dreamy Unicorn - Pop die echte tranen huilt - Incl....
27,99
Baby Annabell Little Sweet Princess - Babypop - 36cm
29,99
Baby Born First Love pop paars
30,00
Laatste update was op: 24 maart 2024 06:43

Poppenwagen

Bij een mooie (baby)pop hoort natuurlijk een poppenwagen of poppenbuggy! Een poppenwagen helpt tegelijkertijd met het leren lopen. Bovendien kan de kleine puk dan zo trots als een pauw haar (nieuwe) pop of knuffel aan iedereen showen en lekker rondrijden.
Cangaroo Roze Poppenbuggy s9302
19,99
Howa - Houten Poppenwagen "Rainbow" met opvouwbare kap 25502
69,95
Fisher-Price Poppenwagen
69,99
Playwood - Houten Poppenwagen roze klassiek met kap
84,95
Laatste update was op: 24 maart 2024 06:43

Oneindig veel waterpret

De meeste dreumesen gaan graag in bad. Je maakt het badmoment nóg leuker met speelgoed voor in bad. Je kunt hierbij denken aan de good old badeend, maar vandaag de dag kun je met badspeelgoed echt alle kanten op. Badspeelgoed is een origineel verjaardagscadeau voor een meisje van 1. Veel mensen denken er simpelweg niet aan dus vaak maak je er ouder en kind blij mee.

Je hebt tegenwoordig echt superveel keus. Van drijvende octopus tot fonteinen of memoplaatjes die blijven drijven en kleven. Dat wordt badderen tot de handjes gerimpeld zijn.

Nûby - Badspeelgoed - Drijvende Octopus - 18m+
14,99
TOMY Octopus Familie - Badspeelgoed
14,99
Allerion Bad Vishengel Set – 34-delig – Badspeelgoed - Visjes met Magneten
19,95
Badspeelgoed – Badspeeltje – Speelgoed voor in Bad – DINO - Baby...
24,99
Laatste update was op: 24 maart 2024 06:43

Voor kleine creatievelingen

Knutselen en tekenen zijn enorm goed voor de ontwikkeling. Het is ook nog eens goed voor de motorische ontwikkeling en de fantasie. Tekenen of knutselen bevorderen bovendien het concentratievermogen. De meesten ouders en verzorgers zien samen knutselen en tekenen bovendien als echte quality time. Ook de kids beleven er plezier aan.

Je verwacht het misschien niet, maar leuke dingen om mee te knutselen met een meisje van 1 zijn er genoeg. Denk bijvoorbeeld aan klei met uitsteekvormen, kleuren met water of een vingerverfset. SES heeft in de serie My first erg leuke sets voor de kleine creatievelingen.

SES - My First - Vormen plakken - 6 bedrukte kaarten -...
6,79
SES - My First - Baby markers - 8 kleuren stiften -...
9,99
SES - My First - Verven - Kleuren met water - Boerderij...
10,69
SES - My First - Mijn eerste vingerverf set - 4 kleuren...
16,89
Laatste update was op: 24 maart 2024 06:43

Buitenspeelgoed

Zeker als het mooi weer is, is er niets zo leuk dan lekker buitenspelen. Voor kinderen is frisse lucht en daglicht (net als voor ons trouwens) ook nog eens ontzettend belangrijk. Buitenspeelgoed is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Sommig speelgoed neemt die meid van 1 gewoon mee naar buiten, zoals bijvoorbeeld een poppenwagen of een puzzel, maar je hebt ook veel speciaal speelgoed voor in de tuin.

Erg leuk zijn bijvoorbeeld een zandbak of zwembadje maar ook een circustent of schommel(wip) zorgt voor uren speelplezier. Als je liever een kleiner cadeau geeft voor de 1e verjaardag is een bal, een tol of zandvormpje een leuk idee.

Zandbakspeelset Meisjes - 10 delig
11,69
Androni Giocattoli Kasteel Emmer Set
14,99
Smoby Sweet Swing - Schommel
54,95
Glijbaan - Voor binnen en buiten - Speelplezier gegarandeerd - Opvouwbaar -...
71,95
Laatste update was op: 24 maart 2024 06:43

Het beste cadeau voor een meisje van 1

Wat leuk speelgoed is voor een meisje van 1 blijft heel persoonlijk. Zo is de ene dreumes uren zoet met een theeservies en spelen andere meiden van 12 maanden liever met een houten hamerbank. Zoek je een verjaardagscadeau voor de eerste verjaardag van een tomboy? Bekijk dan ook eens onze cadeautips voor jongens van 1.

Over het algemeen zijn kids op deze leeftijd snel tevreden. Bedenk wel dat je beter iets cadeau kunt doen waar een 1-jarig meisje net iets te jong voor is, dan iets waar ze over een paar weken op uitgekeken is. Hopelijk vind je met onze cadeautips het perfecte cadeau!

Over

Leukekindcadeaus zet de leukste kind cadeaus voor je op een rij. Ook testen en reviewen wij de beste cadeautips!

 

Meer informatie:

Een leuk cadeautje kopen voor

Leuke kind cadeaus
Logo
Enable registration in settings - general