Cadeau kind 2 jaar

Zoek je een leuk cadeau voor een kind van 2 jaar? Dat kan best nog wel eens een uitdaging zijn. Om je een beetje op weg te helpen, vatten we in dit artikel de leukste cadeau-ideeën voor peuters van 2 samen. Er zit voor ieder kind wat tussen. Lees snel verder en ontdek al onze cadeautips!

Groots uitpakken

Wat het beste cadeau is voor een kind van 2 hangt er natuurlijk ook van af wat de gelegenheid is. Als ouder of verzorger wil je je kind, als-ie 2 jaar wordt, natuurlijk het leukste verjaardagscadeau ever geven. Maar als je wordt uitgenodigd voor het partijtje van de buurvrouw van de groenteboer en daar het kind van, is een kleinigheidje vaak voldoende.

Daarom vind je tussen onze cadeautips zowel grote cadeaus voor een kind van 2 alsook cadeautjes onder de 10 euro. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: het zijn allemaal super geschikte cadeau’s voor tweejarigen.

Wat is een leuk cadeau voor een kind van 2?

Vraag je je af wat echt leuk speelgoed is voor een kind van 2? Iedere leeftijd heeft een eigen ontwikkelingsfase en kinderen van 2 kunnen meer dan je denkt. Op die leeftijd stappen kids vrolijk rond en leren dansen, rennen en springen. De fijne motoriek en het taalgebruik is volop in ontwikkeling. Educatief speelgoed is dan ook een goed idee voor kinderen van 2.

Peuters zijn nieuwsgierig en ontdekken graag nieuwe dingen. Ook begrijpen ze de wereld om hun heen steeds een beetje beter. Als je een cadeau zoekt voor een kind van 2, wil je hiermee het kind ook een beetje stimuleren. Speelgoed mag dus best een beetje uitdagend of educatief zijn. Gelukkig is er genoeg te krijgen om spelenderwijs te leren!

Koop je een verjaardagscadeau voor een kind dat 2 wordt? Ga dan liever voor speelgoed vanaf 2 jaar, zodat de kleine er nog even mee vooruit kan. Is het cadeautje voor een echt meisjes-meisje of juist een jongen? Bekijk dan ook eens onze cadeautips voor meisjes van 2 of cadeaus voor jongens van 2.

Cadeaus kind 2 jaar rond de 10 euro

Onze lijst met cadeautips voor een kind van 2 begint klein. We kijken namelijk eerst naar wat kleinere cadeaus en delen daarna de cadeau-ideeën op per categorie.

Als je een cadeau zoekt van rond de 10 euro kun je voor een 2-jarige echt alle kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk knuffeltje of iets om mee te knutselen? Van DUPLO zijn er vanaf 10 euro al hele leuke cadeaus voor een kind van 2 te krijgen. Ook de prijzen van de populaire, interactieve VTech Toet Toet Auto’s en Baby Dierenvriendjes liggen rond de 10 euro (ietsje hoger).

Op sommige websites kun je filteren op wat je kwijt wil zijn, zo geef je nooit meer uit dan je van plan was. Handig om van te voren in te stellen. Zo voorkom je dat je iets heel leuks ziet en je toch over je budget gaat.

Bruynzeel Kids 8 waskrijtjes set
8,61
Ik Leer Tegenstellingen
9,60
LEGO DUPLO Wilde dieren van Afrika - 10971
9,99
Iso Trade- Aqua doodle water tekenmat ( 58x78cm.)
10,99
Laatste update was op: 2 april 2024 19:06

Doen alsof

Kinderen van 2 kijken doorgaans erg op tegen hun ouders en andere volwassenen die ze goed kennen. Kids kijken op die leeftijd ontzettend veel af en leren door te kopiëren. Daarom vinden ze het ook zo leuk om situaties uit het dagelijkse leven na te spelen en om rollenspellen te doen. De volgende cadeaus doen het bij kinderen van 2 dan ook erg goed:

  • Werkbank
  • Winkeltje
  • Poppenhuis
  • Keukentje

Dit speelgoed is met toebehoren verkrijgbaar. Als je weet dat de kleine al een werkbank heeft, kun je bijvoorbeeld gereedschap voor een kind van 2 jaar cadeau doen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Zo’n keukentje of werkbank is ook leuk als je op zoek bent naar houten speelgoed voor een kind van 2. Er zijn namelijk ook prachtige exemplaren van hout te krijgen.

Om het spelletje compleet te maken, kun je ook eens kijken naar verkleedkleren voor een kind van 2. Verkleden en doen alsof is een leuke activiteit en met de juiste outfit kan een peuter zich nog beter inleven. Bereid je voor op een hilarische show!

Ogi Mogi Toys - Gereedschapsbank - 33 Stuks - Vanaf 3 jaar
29,90
Home Supermarket - Supermarkt met winkelwagen - Speelgoedwinkeltjes - supermarkt - speelgoedkassa...
69,95
New Classic Toys Houten Kinderkeuken Wit - Inclusief Accessoires - Aanrechthoogte is...
85,84
KidKraft Chelsea Poppenhuis
123,35
Laatste update was op: 2 april 2024 19:06

Constructiespeelgoed voor kinderen van 2

Bijna elk kind vindt het leuk om met blokken te spelen en torens te bouwen. Waar dit een jaar geleden nog vooral grote blokken waren en hele eenvoudig bouwwerken centraal stonden, mag speelgoed om te bouwen voor kinderen van 2 wel wat complexer worden.

Bouwen is goed voor de motoriek en bevordert het ruimtelijke inzicht. Ook leert een peuter zich om deze manier concentreren. Je kunt gaan voor een good old blokkenset, maar er is nog veel meer bouw- en constructiespeelgoed voor kids van 2 verkrijgbaar. Zo zijn er zelfs heuse Bouw en Leer Speeltafels te krijgen.

Ook met DUPLO kan een kind van 2 eindeloos bouwen en beleven. Heeft het kind al veel van DUPLO? Dan is het misschien een leuk idee om de bouwplaat van dit merk cadeau te doen. Kan de kleine rakker fijn op één plekje al zijn creaties kwijt.

Ook knikkerbanen vallen onder het bouw- en constructiespeelgoed. Nou denk je misschien dat een knikkerbaan voor kinderen van 2 geen geschikt speelgoed is, maar niets is minder waar. Speciaal voor de kleinere kids zijn er (relatief) eenvoudige banen met grotere knikkers verkrijgbaar.

LEGO DUPLO Opbergdoos - 10913
22,49
MEGA Bloks First Builders 60 Maxi Blokken Met Tas Roze - Constructiespeelgoed
22,50
Fisher Price Mega Bloks Kiekeboe Bouwset - Constructiespeelgoed
29,95
LEGO DUPLO Wilde dieren van Zuid-Amerika - 10973
72,95
Laatste update was op: 2 april 2024 19:06

Voor kleine creatievelingen

Ook voor peuters van 2 is knutselen en tekenen een erg aangename bezigheid. Creatief bezig zijn stimuleert de creativiteit en de fantasie van zo’n kleintje. Bovendien zijn ze met het juiste knutselmateriaal uren zoet. Daarom zijn teken- en knutselspullen een ideaal cadeau voor de 2e verjaardag.

Je zult je er misschien over verbazen wat er allemaal aan creatief speelgoed voor kinderen van 2 te krijgen is. Zo kunnen kids op deze leeftijd zich al uitleven met vingerverf, klei en zelfs krijtjes. Ook een tekenmat of tekentablet is een origineel cadeau voor een kind van 2. Op zo’n mat of tablet kunnen ze steeds weer opnieuw beginnen en er is geen sprake van geklieder. Speelgoed waar ook ouders blij van worden dus!

SES - My First - Baby markers - 8 kleuren stiften -...
9,69
Kinetic Sand - Speelzand - Regenboog - 3 kleuren - 383g -...
13,99
SES - My First - Mijn eerste vingerverf set - 4 kleuren...
16,89
Play-Doh Super Color Pack Klei - 20 Potjes
17,99
Laatste update was op: 2 april 2024 19:06

Buitenspeelgoed kind 2 jaar

Met het juiste buitenspeelgoed beleeft een kind van 2 dag in dag uit speelplezier. Kinderen spelen steeds minder buiten, terwijl dat juist ontzettend goed voor ze is. Om het buitenspelen te stimuleren, kun je hier niet vroeg genoeg mee beginnen.

Met fijn waterspeelgoed of sport- en spelaccessoires wordt buitenspelen een feest. Je kunt dan denken aan een glijbaan voor een kind van 2, maar ook een zandbak of zwembadje doen het erg goed. Ook speeltenten en speeltunnels zijn een goed idee. Het mooie van zo’n cadeau is dat het ook na de 2e verjaardag nog lang leuk blijft.

Intex Zwembad Sunset Glow - Kinderzwembad - 114 cm
14,58
Paradiso Toys zandbak schelpen set blauw
29,20
Smoby KS - Peuter - vanaf 2 jaar - Glijbaan
69,85
Veloretti Tricycle loopfiets - 12 inch - (Donker) Blauw
149,00
Laatste update was op: 2 april 2024 19:06

On the move

Speelgoed om de mobiliteit te bevorderen, zal bij een peuter zeker in de smaak vallen. Als je een cadeau wil geven waarmee de kleine lekker rond kan lopen of rijden zijn er enorm veel mogelijkheden. Je kunt onder kiezen voor een:

Auto voor een kind van 2 jaar
Driewieler voor een kind van 2 jaar
Tractor voor een kind van 2 jaar
Loopfiets voor een kind van 2 jaar

Veel driewielers voor kinderen van 2 hebben een duwstang. Erg handig voor ouders die wel willen dat hun kindje zelf mee kan fietsen, maar geen uur kwijt willen zijn aan een tochtje naar de supermarkt 500 meter verderop.

Mercedes AMG Loopauto - Wit
36,90
LifeGoods HappyStep - Kinderstep - 2-5 Jaar - 3 Lichtgevende Wielen -...
44,99
Smoby Be Move Blauw - Driewieler met duwstang
44,99
Rolly Toys Tractor - John Deere Met Aanhanger
89,79
Laatste update was op: 2 april 2024 19:06

Gezelschapsspellen voor peuters

Wist je dat je met een kind van 2 al gezelschapsspelletjes kunt doen? En dat is voor iedereen leuk, want samen spelen verbetert de band met je kind. Voor kinderen van 2 is een spel dus zeker een leuk cadeau en tevens uitdagend speelgoed. Let wel even op de leeftijd, zodat de peuter meteen met zijn cadeautje aan de slag kan.

Er zijn echt al heel veel gezelschapsspellen voor peuters van 2 te krijgen. Vaak zijn deze spelletjes nog leerzaam ook. Zo leren kids bijvoorbeeld tegenstellingen of vormen en kleuren. Ook zijn er in deze leeftijdsklasse veel coöperatieve spellen. Hierdoor leren kids samen als team een doel te bereiken.

Ook een puzzel is leuk speelgoed op die leeftijd. Puzzelen bevordert de concentratie en het ruimtelijke inzicht. Een spelletje of puzzel valt onder educatief speelgoed voor kids van 2 jaar.

Ravensburger Lottino - kinderspel
20,99
Goula Drie Kleine Biggetjes - Bordspel
26,99
Ravensburger My First memory® - Kaartspel
27,95
Haba Mijn Eerste Spellen - Eerste Boomgaard - kinderspel
30,97
Laatste update was op: 2 april 2024 19:06

Leuke boekjes voor kind van 2

Net zo belangrijk als samen spelen, is misschien wel samen lezen. Lezen is ontzettend belangrijk voor de woordenschat en bevordert bovendien de fantasie van kinderen. Ook is het goed voor de concentratie. En een boekje voor het slapengaan is natuurlijk een fijn ritueel. Daarom kun je met een boek als cadeau voor een 2-jarige de plank eigenlijk niet mis slaan.
Nog even achter mijn oortjes kriebelen
9,99
Ssst! De tijger slaapt
11,99
nijntje aanwijsboek
13,95
peppa pig - Verhaaltjes voor het slapen gaan
15,99
Laatste update was op: 2 april 2024 19:06

Open ended speelgoed kind 2 jaar

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, misschien staat dit speelgoed voor jou met stip op één van alle cadeautips die je hier bent tegengekomen. Open ended speelgoed betekent dat een kind van 2 er alle kanten mee op kan. Er is namelijk geen vaste spelvorm voor dit speelgoed en meestal is het ook vrij neutraal. Het mooie is dat dit speelgoed de fantasie van het kind bevordert, maar ook dat het duurzaam speelgoed is. Dit komt omdat een peuter nog heel lang met dit speelgoed kan blijven spelen.

In elke fase van de ontwikkeling zal hij wel weer een nieuwe manier vinden om zich te vermaken. Als je wil gaan voor een duurzaam cadeau voor een kind van 2 is open ended speelgoed zeker een goed idee!

Speelframe voor sensory play - Vis - Speeltray - Speelrijst en sensorybakken...
10,95
Littlemay.nl | Wooden pebbles | 20-delig | Stapelen&bouwen | Open ended play
54,95
Littlemay.nl | Houten ringen | Open ended play | 24-delig
64,95
Regenboog blokken en schijven set | 12 bogen | 11 schijven |...
89,49
Laatste update was op: 2 april 2024 19:06

Cadeau kind 2 jaar geen speelgoed

Soms moeten dingen gewoon praktisch zijn. Misschien heeft de kleine alles al of is de ruimte er niet om naast de praktische zaken ook nog speelgoed in huis te halen. In dat geval is het slim om iets te geven dat geen speelgoed is.

Als je wilt gaan voor een ‘praktisch cadeau’ kun je denken aan een rugzak voor een kind van 2. Ook dingen als zwembadjes, wanten of een fietshelm komen altijd van pas voor een 2-jarige. En weet je wat het mooie is? Als kinderen 2 zijn, zijn ze vaak net zo blij met een helm of slaapzak dan met een groot cadeau.

kinder handschoenen - one size - kinderhandschoen - Licht Blauw
6,99
Beco - Zwembandjes - Oranje - Maat 00 - <15 kg /...
8,99
Rugzak voor Kinderen – Rugtas voor Peuters/Kleuters - Basisschool – Jongens en...
16,95
Paw Patrol Fietshelm - Kinderhelm - Unisex - blauw - 51-55 cm
25,32
Laatste update was op: 2 april 2024 19:06

Cadeau kind 2 jaar

Als je op zoek bent naar een cadeau voor een kind van 2 jaar, kun je echt heel veel kanten op. Met de speelgoed-tips voor kids van 2 uit deze lijst, zit je altijd goed. Als het cadeautje niet voor je eigen kind is, is het altijd handig om even met de ouders of verzorgers te checken wat het kind leuk vindt of al heeft. Zo weet je zeker dat je cadeau voor de 2-jarige straks in de smaak valt!

Over

Leukekindcadeaus zet de leukste kind cadeaus voor je op een rij. Ook testen en reviewen wij de beste cadeautips!

 

Meer informatie:

Een leuk cadeautje kopen voor

Leuke kind cadeaus
Logo
Enable registration in settings - general