Cadeau kind 4 jaar

Wordt je zoontje of dochter 4 jaar en zoek je een leuk cadeau? Dan ben je absoluut op de juiste pagina beland. In dit artikel geven we je namelijk de beste cadeautips voor kinderen van 4. Misschien zoek je een leuk kerst- of sintcadeau voor een kind van 4 dat niet van jou is maar van een zus, vriendin of collega. Ook dan zit je hier helemaal goed. Alles komt namelijk voorbij: van kleinigheidjes tot een groot cadeau voor een kind van 4. Lees snel verder en ontdek de leukste cadeau-ideeën!

Cadeautip 4 jaar

Als je op zoek gaat naar een leuk cadeau voor een kind van 4 is het handig als je een idee hebt wat kinderen van 4 jaar leuk vinden. Want wat geef je een kind van 4 nou cadeau? Op deze leeftijd mogen kinderen voor het eerst naar school en de ontwikkeling gaat razendsnel. Vaak is speelgoed voor een kind van 4 dan ook educatief speelgoed. De kleintjes kunnen ook steeds meer, waardoor het speelgoed ook diverser wordt.

Vanaf het vierde levensjaar wordt een kind een kleuter genoemd. Een kind van 4 kan kleuren, knippen en prikken en herkent letters en vormen. Veel leerzame cadeaus zijn hierop geïnspireerd. Naast leerzaam speelgoed om spelenderwijs te leren blijft er ook genoeg speelgoed over voor het ‘echte’ spelen. Wij zetten de leukste cadeautips op een rij. Bekijk voor meer inspiratie ook eens onze cadeau-ideeën voor jongens van 4 en cadeautips voor meisjes van 4.

Klein beginnen

We beginnen deze lijst met cadeau-ideeën voor kids van 4 klein. Een kleinigheidje is leuk als je op zoek bent naar een schoencadeau of een verjaardagscadeau zoekt voor een kind van 4 dat je niet zo heel goed kent, bijvoorbeeld de kleine van een paar huizen verderop.

Je kunt voor rond de 10 euro echt al wat leuk speelgoed halen voor een 4-jarige. Zo heb je leuke doosjes van LEGO Friends en LEGO City die geschikt zijn voor 4+. Ook leuke spelletjes of knutselspeelgoed zijn voor onder de 10 euro te krijgen. In ons artikel met cadeautips gaan we nog wat dieper op knutselspullen en bouwspeelgoed in.

Paw Patrol - 4 in 1 - Speelkaarten - Kwartet - Memo...
4,99
STABILO Power - Viltstift - Tot 8 Weken Zonder Dop - Etui...
8,91
LEGO Friends Donutwinkel 4+ Speelset - 41723
17,99
LEGO City Dierenarts reddingswagen Speelgoed - 60382
18,99
Laatste update was op: 2 april 2024 14:31

Teken- en knutselspeelgoed 4 jaar

Als je op zoek bent naar een (verjaardags)cadeau voor een kind van 4 kun je met knustelspulletjes alle kanten op. Zoals we al zeiden, kun je het klein houden. Maar je kunt ook helemaal los, zeker omdat 4-jarigen steeds meer kunnen op knutselgebied. Waar een paar jaar geleden nog ‘per ongeluk’ kunstwerkjes ontstonden met vingerverf of klei hebben kids van 4 al al veer meer in petto. Dat wil niet zeggen dat kleien en verven niet meer leuk is, integendeel. Maar de knustelsets mogen voor kleuters wat uitdagender.

De fijne motoriek is inmiddels sterk ontwikkeld en tekenen gaat ze steeds beter af. Leuke etuis of kleurpotloden zijn dan ook altijd een leuk cadeau-idee voor een 4-jarige. Wist je dat een kind op die leeftijd ook al met strijkkralen kan spelen? Let er wel op dat je de MAXI strijkkralen cadeau doet, deze zijn er speciaal voor kids tot 5 jaar.

Kinderen van 4 kunnen steeds beter zelfstandig spelen. Een speel- en oefenboek met creatieve opdrachten is vanaf deze leeftijd leuk en uitdagend speelgoed.

STABILO Trio Thick - Dik Driekantig Kleurpotlood - Met Extra Dikke Kern...
7,45
Kinderschaar Kartelschaar Scharenset voor Kind – Set van 6
9,95
SES - Linkshandige Schaar - Zonder Scherpe Punt - Ik Leer Knippen-...
12,95
Bing XL Knutselkoffer, knutselpakket junior creatief speelgoed voor jongens en meisjes knutselen...
19,95
Laatste update was op: 2 april 2024 14:31

Spelletjes kind 4 jaar

Met kleuters kun je echt al heel veel spellen doen. Er zijn dan ook meer dan genoeg spelletjes die je een kind van 4 jaar cadeau kunt doen. Klassiekers als Domino, Mens Erger Je Niet en Memory blijven leuk en zijn ook voor opa of oma heel goed te begrijpen. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen ook simpele kwartetspellen spelen.

Andere leuke spelletjes om te doen met een kind van 4 zijn puzzelen of de Toren van Pisa. Beide zijn goed voor het ruimtelijk inzicht en de concentratie. Puzzels voor een kind van 4 mogen best een beetje uitdagend zijn. De leeftijd staat vaak op de box aangegeven. Als je online bestelt kun je vaak ook filteren op leeftijd. Zo weet je zeker dat je een puzzel scoort die geschikt is voor een kind van 4.

Samen spelen is belangrijk voor de sociale ontwikkeling van kleuters. Dit kan met vriendjes en vriendinnetjes maar ook een spelletje met papa en mama is goed voor de hechting en versterkt het gevoel van verbondenheid.

Ravensburger Dick Bruna Reuzenkwartet
6,99
Mattel Games UNO Junior - Kaartspel
14,31
Toren van Pisa Original - Actiespel
17,99
Wie is het? - Kinderspel Nieuwe editie
24,99
Laatste update was op: 2 april 2024 14:31

Buitenspeelgoed kind 4 jaar

Ook buitenspelen ziet er op deze magische kleuterleeftijd ineens anders uit. Een kind van 4 kan goed het evenwicht bewaren en kan al hinkelen. Ook ballen vangen, fietsen (zonder zijwieltjes) en rolschaatsen gaan hem steeds beter af. Het is leuk als buitenspeelgoed aansluit bij de leeftijd.

Als je leuk buitenspeelgoed zoekt voor een kind van 4 kun je denken een een step of een paar mooie rolschaatsen. Ook skeelers voor een kind van 4 jaar behoren tot de mogelijkheden.

Als je op zoek bent naar een groot cadeau voor bijvoorbeeld de vierde verjaardag, dan is een fiets of een bestuurbare auto voor een kind van 4 een goed idee. Maar natuurlijk zijn er ook leuke kleinigheidjes waarmee een kleuter zich buiten lekker kan vermaken. Een ballenspel, kegel- of tuinset of een set met magisch zand staan ook garant voor fijn buitenspeelplezier. Magisch zand wordt ook wel kinetisch zand genoemd en is ook geschikt om binnen te spelen. Handig als het een keer niet zo’n mooi weer is!

Crayola - 64 Afwasbare Stoepkrijt - Heldere kleuren - Niet-rollen vorm
12,29
Adhome Rivierstenen Gonge Educatief spel - Voor evenwicht en coördinatie
56,00
Glijbaan - Voor binnen en buiten - Speelplezier gegarandeerd - Opvouwbaar -...
79,95
BERG Nexo Step - Kinderstep - Opvouwbaar - In hoogte verstelbaar -...
109,00
Laatste update was op: 2 april 2024 14:31

Montessori speelgoed 4 jaar

Montessori speelgoed staat bekend als educatief speelgoed en is ook voor kinderen van 4 volop te krijgen. Montessori is speelgoed dat kids aanmoedigt om te leren en experimenteren. Als je uitdagend speelgoed zoekt voor een kind van 4 zit je hiermee dus altijd goed. Vaak is het speelgoed ook nog eens gemaakt van natuurlijke materialen. zoals hout, natuurrubber of zijde. Pluspunten dus als je op zoek bent naar een duurzaam cadeau.

Voor degene die nog een stapje verder willen gaan, is er ook nog het zogenaamde antroposofische speelgoed. Een bekend voorbeeld hiervan is het houten Waldorf speelgoed. Dit speelgoed daagt kinderen uit en laat ze vrij in het verzinnen van hun eigen spel. Er is hierbij geen goed of fout. Omdat de uitkomst of het speelgoed niet vast staan, kan een kind het elke keer weer opnieuw ontdekken en zal er op iedere leeftijd iets anders uithalen.

Als een kind met een beetje fantasie alle kanten op kan met speelgoed, wordt het ook wel open ended speelgoed genoemd. Open ended speelgoed is perfect als je op zoek bent naar een duurzaam cadeau voor een kind van 4.

Montessori Speelgoed - Vormen Puzzel - met Balletjes - Educatief Speelgoed -...
17,95
Buxibo Houten Speelgoed Leren Tellen en Rekenen inclusief Ringen, Krijtbord en Krijt...
19,99
Qualitá® Montessori Speelgoed Voertuigen - Sensorisch Speelgoed - Activiteitenbord - Busy Board...
24,99
Magnetisch speelgoed - Magna tiles alternatief - Magnetic Tiles - Magnetische tegels...
57,95
Laatste update was op: 2 april 2024 14:31

Bühne frei!

Als je een cadeau koopt voor een kind van 4 wil je natuurlijk wel dat de ontvanger er nog een lange tijd plezier van heeft. Dit is zeker zo met open ended speelgoed, maar ook met spullen die helpen bij het rollenspel sla je de plank niet snel mis. De meeste kleuters vinden het heerlijk om toneel te spelen en leren zo ook de volwassen wereld beter begrijpen.

Met een mooie gereedschapskist of werkbank of een keukentje of winkel kan een kind van 4 uren zoet zijn. Als je weet dat een kleuter al een keuken of werkbank heeft, zijn ook accessoires als een pannenset of extra gereedschap leuke cadeau’s voor een 4-jarige.

Brandweerman Sam Helm - inclusief microfoon - verstelbare riem - Speelgoedbrandweerset -...
14,99
Little Dutch Gereedschapsriem FSC
19,95
Politierugzak 7-delig Blauw - speelgoedgeweer - Speelgoedpolitieset
26,99
Gemeer Doctor Speelgoed - Maletine Medisch Speelgoed - 44 delig Dokter Speelset...
32,99
Laatste update was op: 2 april 2024 14:31

Bouw- en constructiespeelgoed

Bouw- en constructiespeelgoed is altijd leuk en goed voor het ruimtelijk inzicht en de creatieve ontwikkeling van een kleuter. Ook kan het helpen bij het ontwikkelen van het probleemoplossend vermogen. Spelen met blokken is goed voor de motoriek.

Vanaf de 4e verjaardag mogen blokken als cadeau wel iets uitdagender worden. Erg leuk zijn magnetische blokken. Met het Geomag magnetische constructiespeelgoed beleef je urenlang bouwplezier en zijn tal van creaties mogelijk. Ook leuk zijn de K’NEX bouwsets waarmee kids tot wel 50 bouwideeën kunnen nabouwen.

Leuk speelgoed voor een kind van 4 jaar blijft ook LEGO. LEGO DUPLO is vanwege de grote blokjes geschikt voor kleinere kinderen, maar is ook nog leuk na de 4e verjaardag. Voor kinderen vanaf 4 jaar heft LEGO speciale sets zoals LEGO Friends en LEGO City. Van Dierenambulance tot Pizzeria en van IJswagen tot Waterval in het bos. Met LEGO kunnen kleuters niet alleen urenlang bouwen, maar zichzelf ook verliezen in een rollenspel.

LEGO Classic Creatieve Koffer - 10713
14,99
K'NEX Imagine Creation Bouwset
28,69
VTech Marble Rush Ultimate Set Elektronisch XL100E - Speelgoed Knikkerbaan - 128...
46,99
Kiddel XXL Magnetische Knikkerbaan interactief DIY Bouwset kinderen volwassenen - 188 Stuks...
79,99
Laatste update was op: 2 april 2024 14:31

Muziekinstrumenten

Een muzikale hobby begint vaak al op vrij jonge leeftijd. De meeste instrumenten zijn geschikt voor kleuters van 4 en erg leuk om cadeau te doen. Denk bijvoorbeeld aan een trommel, fluit of tamboerijnen. Op deze leeftijd speelt een kind van 4 vaak nog met speelgoedinstrumenten.

De meeste echte instrumenten kunnen pas vanaf een jaar of 7 echt goed bespeeld worden. Sommige kinderen van 4 kruipen spontaan achter de (echte) piano dus ook dit verschilt van kind tot kind. Let erop dat het instrument bij zijn ontwikkeling past en het moet vooral leuk blijven.

New Classic Toys Houten Speelgoed Gitaar met Muziekboekje - Inclusief Draagriem -...
20,79
Bontempi Spa Elektrische Keyboard - Speelgoedinstrument - Met microfoon - Rood
22,00
DEPLAY - XL Piano Mat - Dansmat - Keyboard - Speelkleed Baby...
29,95
Drumstel Rood, Drumset, Drummen, Drummer
33,89
Laatste update was op: 2 april 2024 14:31

Gadgets en techniek

Vandaag de dag kunnen we er niet meer op heen: gadgets en techniek zijn ook voor de allerkleinsten een onderdeel van het leven. Handig (ook voor ouders) zijn horloges met locatie-functie. Kleuters kunnen vaak nog geen klokkijken, maar je kunt ze wel het tijdsbesef bijbrengen.

Ook leuk zijn tablet of laptops voor 4-jarigen. Vaak staan hier heel veel leerzame spelletjes op. Ook leert een kleuter dan vast met te techniek omgaan. Een kinderlaptop of -tablet vallen dan ook onder het educatieve speelgoed. Let er wel op dat een kleuter niet te veel schermtijd krijgt.

Als richtlijn wordt voor kinderen tot 4 jaar maximaal 30 minuten per dag aangehouden. Gaat het om een verjaardagscadeau en wordt het kind 4 jaar? Voor kinderen vanaf 4 jaar geldt het advies van maximaal 1 uur schermtijd per dag in maximaal 4 momenten.

Digitale Speelgoed Kindercamera Roze HD 1080P 32gb met Foto en Videofunctie -...
33,95
VTech KidiZoom Vloggercam - Speelcamera
47,99
DEPLAY 4G KidsWatch - Smartwatch Kinderen - GPS Tracker - Hartslag en...
99,00
DEPLAY Kids Tablet SMART - Kindertablet - Ouder Control App - 5000...
159,00
Laatste update was op: 2 april 2024 14:31

Lekker lezen

De meeste kinderen kunnen lezen als ze tussen de 5 en de 8 jaar oud zijn. Een kind van 4 kan vaak wel al letters herkennen en soms zelfs al een beetje schrijven. Oefenen met stempels kan hierbij ondersteunen. Maar het beste voor een kleuter en zijn taalontwikkeling is het als ouders of verzorgers veel voorlezen. Een mooi voorleesboek is dan ook een gouden cadeautip voor een 4-jarige.

Voorleesboeken voor een kind van 4 jaar worden steeds uitgebreider. De verhaaltjes worden langzaam wat langer en ook de inhoud wordt steeds iets complexer. Kleuters hebben namelijk al een iets grotere aandachtsspanne en begrijpen avonturen en conflicten die voorleesvriendjes beleven een stuk beter.

Door het voorlezen verplaatsen kinderen zich in personages. Hierdoor kunnen zij soms zelf beter verwoorden hoe ze zich voelen. Zo is lezen niet alleen goed voor de taalontwikkeling en de woordenschat, maar ondersteunt het kleuters ook bij het ontwikkelen van het empathische vermogen (het zich in anderen kunnen verplaatsen).

De NEEhoorn
7,99
De mooiste vis van de zee - De mooiste vis van de...
12,99
Het kleurenmonster gaat naar school
15,99
Rupsje Nooitgenoeg
17,99
Laatste update was op: 2 april 2024 14:31

Nuttig cadeau 4 jaar

We krijgen steeds vaker de vraag of we onze leuke cadeautips voor iemand van 4 kunnen aanvullen met iets dat geen speelgoed is. Ook als je op zoek bent naar een nuttig cadeau voor een kind van 4 jaar, zijn er genoeg alternatieven te bedenken. Een nuttig cadeau kan bijvoorbeeld een zonnebril zijn, maar zaken als een rugtas, een fijne drinkbeker of een lunchtrommel zijn voorbeelden van praktische cadeaus. Handig ook als de kleuter straks naar school gaat en zijn eigen lunch meeneemt.

Disney Frozen drinkfles/drinkbeker/bidon met drinktuitje - blauw - kunststof - 350 ml
14,75
Joya Kids® Unicorn Rugzak Lichtroze | Fluffy Kinderrugzak | Eenhoorn Backpack |...
15,50
Spider-Man Tangled Webs Rugzak - Blauw
17,95
Maesy - kinderzonnebril Faela - 3-6 jaar - flexibel buigbaar - gepolariseerde...
18,95
Laatste update was op: 2 april 2024 14:31

Cadeautips kind 4 jaar

Als je een leuk cadeau voor een 4-jarige zoekt, kun je alle kanten op. Als je zelf niet de ouder of verzorger bent, kan het helpen om even navraag te doen. Vaak weten kleuters op die leeftijd al heel goed wat ze willen en sommigen kinderen van 4 hebben al een heus verlanglijstje. Let ook op de leeftijd en koop liever speelgoed vanaf 4 jaar dan iets van 2 tot 4 jaar. Zo heeft het kind er het langst plezier van!

Over

Leukekindcadeaus zet de leukste kind cadeaus voor je op een rij. Ook testen en reviewen wij de beste cadeautips!

 

Meer informatie:

Een leuk cadeautje kopen voor

Leuke kind cadeaus
Logo
Enable registration in settings - general