Cadeau jongen 3 jaar

Ben je op zoek naar een cadeau voor een jongen van 3 jaar? Neem dan zeker even een kijkje op deze pagina. Hier hebben we namelijk de beste cadeautips voor jongens van 3 op een rijtje gezet. Of je nu op zoek bent naar een mooi cadeau voor de 3e verjaardag van je zoon of een kleinigheidje zoekt voor een neefje of je buurjongen, op deze pagina met cadeau-ideeën voor 3-jarige jongens vind je altijd iets passends. Lees snel verder en laat je inspireren!

Wat geef je een jongen van 3 jaar cadeau?

Om antwoord te geven op de vraag wat je een jongen van 3 jaar cadeau geeft, gaan we eerst even kijken naar wat een knul op deze leeftijd allemaal al kan. Een joch van 3 kan al aardig praten en ook op een driewieler fietsen of steppen gaat ‘m goed af.

Ook wat knutselen en spelletjes spelen aangaat, kan een 3-jarige steeds meer. Toch valt er op deze leeftijd nog genoeg te leren. Daarom is het fijn als speelgoed de ontwikkeling bevordert (al geldt dat nu nog voor het meeste speelgoed).

Wat je cadeau geeft aan een jongen van 3, hangt natuurlijk ook van de gelegenheid en jouw relatie met de jongen af. Zo geef je voor de 3e verjaardag van je zoon vaak een ander cadeau dan wanneer je op zoek bent naar een sinterklaascadeautje of een kleinigheidje voor een jongen van 3 die je minder goed kent.

Cadeautips jongen 3 jaar

Kinderen van deze leeftijd leren steeds meer samen te doen. Toch wordt er vaak vanaf 4 jaar pas echt samengespeeld. Vanaf 4 jaar is een kind een kleuter. De 3e verjaardag van een jongen, luidt dus zijn laatste jaar als kleuter in.

Leuk speelgoed is er ook voor jongens van 3 jaar genoeg. Vaak heeft een knul op die leeftijd al een voorkeur voor bepaald speelgoed. Als je het kind een beetje kent, kun je hier op inspelen. Misschien heeft-ie zelfs al een verlanglijstje.

In onze lijst met cadeautips voor jongens van 3, hebben we cadeautips opgenomen die het over het algemeen goed doen bij jongetjes van deze leeftijd. Sommige jongens spelen liever met ‘meisjesspeelgoed’ en dat is ok. Bekijk voor meer inspiratie ook eens onze cadeautips voor meisjes van 3 of de neutrale cadeautips voor kinderen van 3 jaar.

Cadeautje jongens 3 jaar

We beginnen deze lijst met cadeau-ideeën voor jongens van 3 met de kleinigheidjes. Dat wil niet zeggen dat de rest van de lijst alleen maar uit grote cadeaus bestaat, maar als je op zoek bent naar een leuk cadeautje voor een jongen van 3 heb je hier alvast leuke tips voor een kleinigheidje staan.

Een ‘altijd-goed’ cadeautje voor een 3-jarige jongen zijn dieren- of actiefiguren. Hiermee wordt de fantasie gestimuleerd. Ook een set kleurpotloden of een VTech Zoef Zoef Dier of VTech Toet Toet auto behoren tot cadeautjes voor een jongen van 3 van rond de 10 euro.

Bruynzeel Kids 24 kleurpotloden
5,99
kleurboek Hot Wheels 48 grote Kleurplaten
9,60
VTech Toet Toet Auto Pepijn Politieauto
10,00
VTech Zoef Zoef Dieren Maartje Het Avontuurlijke Paardje - Speelfiguur - 1...
10,00
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Educatief speelgoed jongen 3 jaar

Sommige ouders zijn blij met educatief speelgoed voor de 3e verjaardag van hun jongen. Toch kun je wel stellen dat op deze leeftijd bijna alles leerzaam speelgoed is. Of je nu een mooie puzzel geeft, een fijn voorleesboek of actief speelgoed: op deze leeftijd helpt bijna elk speelgoed wel bij het ontwikkelen van een bepaalde vaardigheid. Erg bekend en geliefd is het (houten) Montessori speelgoed voor jongens van 3.
Electro Wonderpen Nijntje - Educatief Spel
16,59
Ik Leer Op Weg Naar Groep 1
19,69
VTech Baby Mijn Eerste 100 Woordjes - NL/EN - Educatief Babyspeelgoed -...
24,99
SmartGames - Drie Kleine Biggetjes Deluxe - Kleuterspel - 48 puzzel opdrachten...
30,99
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Bouw- en constructiespeelgoed jongen 3 jaar

Een perfect jongens-cadeau voor iemand die 3 jaar wordt, is bouw- en constructiespeelgoed. Het is enorm veelzijdig en je kunt het kopen als je een klein cadeau voor een jongen van 3 jaar zoekt, maar ook als je wil uitpakken met een groot cadeau zit je goed.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een heuse knikkerbaan of autobaan, maar ook met een (klein) setje LEGO maak je jongens van 3 jaar blij. Speciaal voor deze leeftijd is er LEGO DUPLO. Ook blokken doen het nog steeds goed.

Omdat de fijne motoriek al wat verder is ontwikkeld, mag het bouw- en constructiespeelgoed voor jongens van 3 langzaamaan wat uitdagender worden. Erg leuk is ook het magnetische speelgoed waarmee eindeloos gebouwd kan worden, zoals bijvoorbeeld Smartmax.

Ook het Kid K’NEX is een aanrader in de categorie constructiespeelgoed. Deze variant is er speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar en heeft kleurrijke en iets grotere onderdelen dan het origineel. Met het Kid K’NEX kunnen jongens van 3 niet alleen bouwen, maar door de wieltjes en de lichaamsonderdelen kan de kleine man ook mijn zijn eigen creatie spelen. Een veelzijdig cadeau voor een jongen van 3 dus!

LEGO DUPLO Opbergdoos - 10913
22,49
LEGO DUPLO Stoomtrein - 10874
45,99
LEGO DUPLO Brandweerkazerne & Helikopter - 10970
69,00
LEGO DUPLO Wilde dieren van Europa - 10979
69,90
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Badspeelgoed jongen 3 jaar

Spetter, spetter, spat; welk kind gaat er nou niet graag in bad? Om het badmoment nog leuker te maken, is er voor jongens van 3 mooi badspeelgoed te krijgen. Van drijvende badfiguren en onderzeeërs tot een heuse badfontein. Met deze cadeautips beleeft een 3-jarige jongen nog meer plezier in bad!
Glibbi Boom Regenboog - Badbom - vanaf 3 jaar - dermatologisch getest
5,99
Munchkin Badspeelgoed - Bathletters & Numbers - 36 Letters en Getallen voor...
11,96
TOMY Octopus Familie - Badspeelgoed
18,99
Allerion Badspeelgoed Dino Set – 8 Verschillende Dinosaurussen
19,95
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Let the music play

Schuilt in jouw zoontje, neefje of buurjongen een echt muzikant? Dan is een speelgoedinstrument een leuk cadeau-idee. Het is goed voor de muzikale ontwikkeling en draagt bij aan het zelfvertrouwen. De meeste jongens van 3 vinden slaginstrumenten erg leuk. Een kleine trommel of een xylofoon zijn geschikte instrumenten voor kids op die leeftijd.

Wist je dat er ook speelgoedinstrumenten met liedjes erop verkrijgbaar zijn (bijvoorbeeld een gitaar)? Zo hoeven de kleintjes alleen maar op het knopje te duwen. Ook erg leuk en gegarandeerd goed voor uren muzikaal plezier.

LEGO DUPLO Opbergdoos - 10913
22,49
LEGO DUPLO Stoomtrein - 10874
45,99
LEGO DUPLO Brandweerkazerne & Helikopter - 10970
69,00
LEGO DUPLO Wilde dieren van Europa - 10979
69,90
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Buitenspeelgoed jongens 3 jaar

Jongens moeten op deze leeftijd lekker kunnen ravotten. Buitenspelen is een fijne en gezonde manier om al die kleuterenergie kwijt te raken. Als je op zoek bent naar buitenspeelgoed voor jongens van 3 jaar, heb je echt heel veel mogelijkheden. Om het overzichtelijk te houden, delen we het buitenspeelgoed voor 3-jarige jongens op in verschillende categorieën.

AquaPlay 1542 - MountainLake - 126x88 cm - Vanaf 3 jaar -...
69,38
Smoby KS - Peuter - vanaf 2 jaar - Glijbaan
69,85
Plum Treasure Beach houten zandbak
69,95
Little Tikes Piratenboot - Watertafel
79,99
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Klein buitenspeelgoed jongen 3

Al je een kleinigheidje zoekt voor een jongen van 3, dan zijn waskrijtjes of een waterpistooltje een goed cadeau-idee voor buiten. Ook accessoires, zoals emmertjes, schepjes of speelfiguren zorgen voor fijn buitenspeelplezier.

Als kinderen tussen de 3 en 4 jaar oud zijn, leren ze een bal te vangen. Een mooie bal is een cadeau waar een 3-jarige jongen nog lang plezier van heeft. Kies wel voor een iets zachter exemplaar. Balspellen zijn goed voor de ontwikkeling van de motoriek dus met dit speelgoed sla je twee vliegen in één klap.

Stoepkrijt 15 stuks
7,20
CAT speelgoed voertuigen zandbakspeelgoed
12,99
Klein - Bosch - Lawnmower - Kids Play (kl2702) /outdoor Toys /green
14,99
Zandbak Kookset - 14 delig
15,59
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Groter buitenspeelgoed

Als het een iets groter cadeau mag zijn, bijvoorbeeld voor de 3-jarige verjaardag van je zoon, is een watertafel, zwembadje, aquaplay-baan of zandbak een goed cadeau-idee. Een jongen kan hier op deze leeftijd al heel leuk mee spelen en heeft nog lang na zijn 3e verjaardag plezier van zo’n cadeau.

Willen de opa’s en oma’s van beide kanten groots uitpakken of mag er wat jou betreft nog wel een schepje bovenop het cadeau voor de 3e verjaardag van je zoon? Dan is een heus speelhuisje of een picknicktafel met krijtbord een passende cadeau-tip. Een speelhuisje is extra leuk met schommel of glijbaan. Hier heeft een 3-jarige jongen echt nog heel wat jaar plezier van!

Little Tikes First Slide Jungle Glijbaan - Blauw Groen
43,69
vidaXL Kinderpicknicktafel met banken en parasol meerkleurig
80,99
AXI Summer Nestschommel in Grijs/Wit - FSC hout - Vrijstaande Schommelset van...
309,99
Smoby Stilt house - 260 x 160 x 197 cm - vanaf...
329,00
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Buitenspeelgoed om de wereld te verkennen

Op deze leeftijd kunnen kinderen al goed vooruitkomen op een driewieler of step. Een step voor een jongen van 3 of een driewieler (het liefst eentje die meegroeit) zijn dan ook leuke cadeaus voor jongens van 3.

Een joch van 3 krijgt al een eigen willetje en een eigen karakter. Is het kereltje helemaal weg van auto’s of tractors? Dat zijn een tractor voor een 3-jarige of een auto zeker speelgoed waar-ie heel blij van gaat worden.

Smoby Paw Patrol Scooter Driewieler Step - 3 Jaar - Nickelodeon
22,70
BIG - Power Worker Maxi Graafmachine - Loopauto - Werkvoertuig - 50kg...
29,06
Suotu Kinderstep - Kick Step - voor Jongens en Meisjes - Wielen...
49,95
Rolly Toys Tractor - John Deere Met Aanhanger
90,00
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Boekjes jongen 3 jaar

Voorlezen is op elke leeftijd leuk. Maar op 3-jarige leeftijd lijken jongens soms wel een onstilbare honger naar verhalen te hebben. Ze beginnen vanaf nu ook mee te doen met de verhalen die ze horen. Dit kan tijdens het voorlezen zijn, maar het kan ook zijn dat een verhaal later, tijdens het spelen, ineens terugkomt.

Voorlezen is sowieso goed voor de taalontwikkeling. Een leuk boek is dus altijd een fijn cadeau voor een 3-jarige jongen.

Mijn eerste 100 - Mijn eerste 100 woorden
11,50
Slaapklets!
14,95
-43% Rupsje Nooitgenoeg
22,50 39,99
Jip en Janneke
27,99
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Theatraal speelplezier

Gebeurtenissen navertellen, is voor kids een manier om het inlevingsvermogen en de communicatieve vaardigheden te oefenen. Dit kunnen gebeurtenissen uit eerdergenoemde boekjes zijn, maar op deze leeftijd spelen kinderen graag ook situaties uit het alledaagse leven na.

Een (houten) werkbank, keuken of winkeltje is dan ook een goed cadeau-idee voor een jongen van 3. Vind je een werkbank een net iets te groot cadeau? Dan kun je kiezen voor een gereedschapskist of een paar andere accessoires.

Heeft de knul al een favoriete actieheld? Een verkleedkostuum is ook een fijne cadeau-tip voor een 3-jarige jongen. Verkleden is een onderdeel van het rollenspel en de kleine kerel kan zo zijn fantasie de vrije loop laten.

New Classic Toys - Gereedschapsriem - Blauw - 16 onderdelen
17,08
Hape - Hape Fix-it Tool Box Gereedschapskist
18,17
Klein Brandweerset 7-delig
23,24
Black & Decker Werkbank
74,09
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Dinosaurus speelgoed 3 jaar

De meeste jongen van 3 zijn weg van dino speelgoed. Deze beesten hebben toch een magische aantrekkingskracht. Met een dino-cadeau kun je bij een 3-jarige jongen de plank dan ook niet snel misslaan.

Als je besluit om een 3-jarige jongen een dino cadeau te geven kun je alle kanten op. Je hebt de genomineerde Codi robodino van VTech, maar ook een dinosaurus speelmat of een dinosaurus knuffel zijn leuke dinosaurus cadeautjes voor een 3-jarige.

Janod magneetboek Dinosaurussen 50st 3-8jr
19,99
Dinosaurus auto speelgoed jongens - 6 stuks – Zelfrijdend - Jurassic Speelgoed...
24,90
Dinosaurus Speelset : 9 Dinosaurussen 2 Speelbomen & Speelmat! - Speelgoed Pakket.
24,95
Allerion Dinosaurs Speelmat Set – 30-delig – Speelmat 70 x 80 cm...
29,95
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Spelletjes jongen 3 jaar

Als kinderen 3 jaar oud zijn, kun je zeker al beginnen met het spelen van gezelschapsspellen. Op deze leeftijd is een spel zonder al te veel regels het prettigst. Ook een spel waarbij het meer om het spelen zelf dan om het winnen gaat, heeft op deze leeftijd de voorkeur.

Door gezelschapsspellen te spelen, leert een 3-jarige jongen om samen te spelen. Dit is goed voor zijn sociale vaardigheden. Ook leren kinderen zo om op de beurt te wachten, wat het geduld bevordert en het begrip voor anderen vergroot. Een spel is een leerzaam en leuk cadeau-idee voor 3-jarige jongens dus!

Fijne spellen voor jongens van 3 jaar zijn bijvoorbeeld het hengelspel of Kleurentorentjes van Jumbo. Ook Nijntje en het merk Haba hebben mooie spellen voor jongens van 3. Een aanrader om de concentratie en het spel te oefenen is de electropen. Deze is in verschillende uitvoeringen te koop.

Bumba actiespel - geluidenspel 'Was da na?' - batterijen inbegrepen
10,36
Ravensburger My First memory® - Kaartspel
27,95
Haba Mijn Eerste Spellen - Eerste Boomgaard - kinderspel
27,95
Panda Fun - Gezelschapspel - Spelletjes voor Kinderen - Met Elektronische Panda
27,99
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Tekenen, verven en kleien

Niet ieder kind vind kleuren en tekenen even leuk, maar met creatief speelgoed zit je meestal wel goed. Op deze leeftijd leren kinderen zelf knippen. Je hebt hiervoor speciale kinderscharen en leuke knutselsets die deze ontwikkeling stimuleren. In die zin van het woord kun je zeker wel stellen creatief speelgoed tegelijkertijd leerzaam speelgoed is voor een jongen van 3.

Ook kleien of kleuren is leerzaam, omdat een kind hiermee leert zijn creativiteit te uiten. Bovendien bevordert het de fijne motoriek. Er zijn supermooie kleisets te krijgen die geschikt zijn voor jongens van 3 jaar oud.

STABILO Power - Viltstift - Tot 8 Weken Zonder Dop - Etui...
8,91
SES - Linkshandige Schaar - Zonder Scherpe Punt - Ik Leer Knippen-...
12,95
Play-Doh Super Color Pack Klei - 20 Potjes
17,99
Just4Fun XL Knutselpakket 1400+ Accessoires – Knutselen jongens Incl. Opbergdoos – Knutselkoffer...
33,95
Laatste update was op: 8 april 2024 10:20

Jongen 3 jaar cadeau, geen speelgoed

Zoek je een leuk cadeau voor een jongen van 3, maar geef je liever geen speelgoed? Dan is bijvoorbeeld een pet of iets leuks voor op de kinderkamer een origineel cadeau-idee. Bovendien kun je er voor kiezen om iets te gaan doen in plaats van iets te geven. Denk ook eens aan een dagje weg, bijvoorbeeld naar een leuke speelhal of naar de dierentuin.

Cadeau jongen 3 jaar: maak het jezelf niet te moeilijk

Maak het jezelf tijdens je zoektocht naar een cadeau voor een jongen van 3 jaar ook weer niet al te moeilijk. Als je een verjaardagscadeau zoekt voor je zoon, dan weet je waarschijnlijk als geen ander wat-ie leuk vindt. En als je een cadeautje zoekt voor de knul van een kennis, zit je met een welgemeend kleinigheidje vaak meer dan goed. Bewaar wel altijd het bonnetje en zeg dit ook tegen de ouders. Mocht het cadeau voor de 3-jarige jongen toch geen succes zijn, dan kan-ie het altijd nog ruilen.

Over

Leukekindcadeaus zet de leukste kind cadeaus voor je op een rij. Ook testen en reviewen wij de beste cadeautips!

 

Meer informatie:

Een leuk cadeautje kopen voor

Leuke kind cadeaus
Logo
Enable registration in settings - general