Cadeau meisje 2 jaar

Hoera! Je dochter of nichtje of het kind van vrienden wordt 2 jaar. Daar hoort natuurlijk een leuk cadeau bij. Maar wat is een leuk cadeau voor een meisje van 2? Er valt zoveel te krijgen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten we hier de leukste cadeau-ideeën voor meiden van 2 op een rij.

Of je nu een heel groot cadeau zoekt of een cadeau voor een meisje van 2 van rond de 15 euro (of minder) op het oog hebt, maakt niet uit. We kijken naar grote cadeaus en kleinigheidjes. Lees snel verder voor de beste cadeautips!

Cadeautip meisje 2 jaar

Het vinden van een leuk cadeau voor een meid van 2 kan een behoorlijke uitdaging zijn. Want wat vind een kind op die leeftijd nou leuk? Om dat te begrijpen, is het goed om er rekening mee te houden wat een meid op die leeftijd kan. En dat is stiekem al best wel wat. Een meisje kan op deze leeftijd al goed krabbelen en kleuren en ook makkelijke puzzeltjes leggen.

Ze spreekt haar eerste zinnetjes en kan zelf al kledingstukken aan- of uittrekken. Ook achteruit lopen en springen gaat haar op deze leeftijd goed af. Een meisje van 2 is een peuter en de ontwikkeling gaat op deze leeftijd supersnel. Op deze leeftijd ontwikkelt het geweten zich. Ook krijgt het meisje een eigen karakter.

Wat leuk speelgoed is voor een meisje van 2 hangt dus ook een beetje van de persoonlijkheid af. Kijk voor nog meer inspiratie ook een bij onze cadeautips voor kinderen van 2. Is de kleine meid een tomboy? Dan vindt ze cadeaus voor een jongen 2 misschien leuker. Over het algemeen is het goed als een cadeautje aansluit bij het ontwikkelingsvermogen. In deze lijst met cadeautips gaan we in op cadeaus die bij alle meiden van 2 goed aankomen.

Wat geef je een meisje van 2 jaar?

Wat je aan een meisje van 2 cadeau geeft, hangt natuurlijk af van de gelegenheid en de rol die je speelt in haar leven. Zo is het verjaardagscadeau voor je 2-jarige dochter iets anders dan een sinterklaascadeau voor een meisje van 2 dat je niet zo heel goed kent. In het laatste geval is en kleinigheidje ideaal. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een mooi kleurboek, vingerverf of wat klein badspeelgoed.

Educatief speelgoed meisje 2 jaar

Zeker in de eerste 2 jaar leren peuters ontzettend veel. Het mooie is dat ze op deze leeftijd het meeste leren door te spelen. Zo ontdekken kids om deze leeftijd spelenderwijs wat boven en beneden, en in en uit is. Dit doen ze bijvoorbeeld al door spulletjes van tafel te gooien. Je zou dus kunnen stellen dat in principe al het speelgoed voor een meisje van 2 educatief is.

Nou is er natuurlijk ook speciaal educatief speelgoed voor meisjes van 2. Denk bijvoorbeeld aan een zogenaamde smartgame, maar ook het leerzame montessori speelgoed is erg populair. Veel van de cadeautips die we geven zijn ook leerzaam voor meisjes van 2. Een puzzeltje, boekje of knutselen, eigenlijk is alles goed voor de ontwikkeling. Opvallend binnen het educatieve speelgoed is het merk VTech.

Electro Wonderpen Vormen & Kleuren
16,99
Tomy Verrassingseieren - Educatief peuterspeelgoed
17,00
Bumba Educatief Spel - Artistico - Colorino - Leer spelenderwijs kleuren en...
22,99
VTech Toet Toet Auto's Disney Minnie's Winkelparadijs - Educatief Babyspeelgoed - 1...
50,99
Laatste update was op: 8 april 2024 11:08

VTech meisje 2 jaar

VTech maakt leerzaam speelgoed voor alle leeftijden, ook voor de allerkleinsten. Zeker ook voor meisjes van 2 biedt VTech veel leuk en leerzaam peuterspeelgoed aan. Erg leuk op deze leeftijd is het VTech Magibook. Dit is een interactief en educatief boek met 3D-animaties dat aansluit op de ontwikkeling van het kind. Met de VTech activiteiten-tablet leert een meisje van 2 kleuren, vormen en dieren kennen. Ook staan er muziek en korte verhaaltjes op die garant staan voor superlang leer- en speelplezier!

Ook het merk Fisher Price heeft veel leuk en leerzaam meisjes-speelgoed voor 2 jarige. Denk aan interactieve game-leer-controllers, peutertelefoons met trektouw en meer.

VTech Baby Lees & Leer Touch Tablet - Educatief Babyspeelgoed - 2...
14,99
VTech Baby Mijn Eerste 100 Woordjes - NL/EN - Educatief Babyspeelgoed -...
24,99
VTech Scan & Leer 2 in 1 Winkelmand - Interactief Babyspeelgoed -...
29,99
VTech Schep & Leer IJscokar - Educatief Babyspeelgoed - 2 tot 5...
59,99
Laatste update was op: 8 april 2024 11:08

Bouw- en constructiespeelgoed meisjes 2 jaar

Een peuter kan al zo’n 6 blokjes zelf op elkaar stapelen. Vanaf nu wordt spelen met bouw- en constructiespeelgoed dan ook nog leuker. Kids leren rond deze leeftijd om alleen te spelen, maar juist ook om met andere kinderen interactie aan te gaan. Bouw- en constructiespeelgoed is leuk in je eentje maar er kan ook prima samen mee gespeeld worden.

Meisjes DUPLO 2 jaar

Een populair voorbeeld van bouw- en constructiespeelgoed is DUPLO. DUPLO heeft veel speciale series voor meisjes van 2 jaar. Je herkent deze meisjes DUPLO aan de roze doos. Deze meisjes DUPLO heeft meestal een leeftijdsindicatie van 2 tot 5 jaar. Leuk meiden-speelgoed voor de komende jaren dus.

Ook leuk is de ‘normale’ DUPLO vanaf 2+ in de groene doos. Waar bij de meisjes DUPLO de focus meer ligt op prinsessen en veel roze, is dit bij de gewone DUPLO-serie wat minder.

Ook PLAYMOBIL is leuk voor een meisje van 2 jaar. Het PLAYMOBIL 1.2.3 is geschikt voor peuters. Ook in deze serie zien we roze kastelen voorbijkomen, maar ook hele kinderboerderijen of politiebureaus. Let wel altijd op de leeftijdsindicatie op de doos. Deze PLAYMOBIL is er namelijk ook voor kids van 1,5. Als cadeau voor een 2-jarige meid is een set die geschikt is vanaf 2 jaar vaak leuker.

LEGO DUPLO Wilde dieren van Afrika - 10971
9,99
LEGO DUPLO Opbergdoos - 10913
22,49
LEGO DUPLO Disney Belle's Balzaal - 10960
29,99
LEGO DUPLO Disney Frozen IJskasteel - 10899
109,99
Laatste update was op: 8 april 2024 11:08

Pop meisje 2 jaar

In deze lijst met cadeau-ideeën voor een meid van 2 jaar, mogen poppen natuurlijk niet ontbreken. Meisjes leren ontzettend veel door af te kijken en te doen alsof. Een pop om voor te zorgen en om mee te spelen is goed voor het ontwikkelen van de sociale vaardigheden en het empathische vermogen. Heeft het kind al een lievelingspop? Dan is het ook leuk om kleertjes of een poppenwagen cadeau te doen.
BABY born Sleepy voor Babies Roze met Hondopdruk - Babypop 30 cm
14,99
Baby Annabell Little Sophia - Babypop 36 cm
29,99
Cry Babies Dreamy Unicorn - Pop die echte tranen huilt - Incl....
30,39
BABY born Little Girl - Babypop 36cm
39,62
Laatste update was op: 8 april 2024 11:08

Buitenspeelgoed

Omdat bewegen steeds beter lukt en de motoriek al aardig is ontwikkeld, is er voor een meisje van 2 mooi buitenspeelgoed te krijgen. Net als met ander meiden-speelgoed, geldt voor buitenspeelgoed dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Zo zijn de meeste meisjes van 2 echt al heel blij met wat schepjes of een paar leuke zandfiguren als cadeautje.

Ook als je een wat groter cadeau zoekt, bijvoorbeeld voor de 2e verjaardag van je dochter, kun je met buitenspeelgoed alle kanten op. Wat dacht je van een mooi zwembadje, een speeltafel of een zandbak? Dat is leuk voor nu, maar ook voor later.

Als je helemaal wil uitpakken met je cadeau voor een 2-jarige meid, is een speeltoestel voor buiten een aanrader. Het is wel wat duurder in de aanschaf, maar dingen als een glijbaan of speelhuisje zijn speelgoed waar meisjes van 2 nog jaren plezier aan beleven. Dit is ook een leuk cadeau om samen te geven, bijvoorbeeld met alle ooms en tantes bij elkaar.

Smoby Sweet Swing - Schommel
60,00
Bandits & Angels loopfiets Starter vintage pink met mandje
68,95
Smoby KS - Peuter - vanaf 2 jaar - Glijbaan
69,85
Plum Treasure Beach houten zandbak
69,95
Laatste update was op: 8 april 2024 11:08

Hier kom ik!

De motoriek van een peuter is nog volop in ontwikkeling. Om dit te bevorderen is een loopfiets een mooi cadeau voor meiden van 2 jaar. Ook een step voor een meisje van 2 behoort tot de mogelijkheden. Een step is goed voor het evenwicht en voor de hand-oogcoördinatie.

Een driewieler is nog zo’n geschikt cadeau-idee voor een meid van 2. De ene peuter kan hier wat eerder mee overweg dan de ander. Wij raden een driewieler met duwstang aan, zodat pap, mam of verzorger mee kunnen helpen indien nodig.

Er zijn ook 4-in-1 driewielers te koop, die meegroeien met de ontwikkeling. Op die manier kan de kleine meid er vanaf 30 maanden ook zelfstandig op fietsen en heeft zo dus langer plezier van je cadeau.

Puzzel meisje 2 jaar

Na de 2e verjaardag hebben kids het puzzelen vaak al goed onder de knie. Een mooie puzzel is dan ook een goed cadeautje voor een 2-jarig meisje. Puzzels mogen op deze leeftijd dus wel iets uitdagender worden. Erg populair zijn houten puzzels en puzzels met blokken.
Ravensburger nijntje My First Puzzels -2+3+4+5 stukjes - kinderpuzzel
11,39
Bambolino Toys - Kikker 4 in 1 puzzel set - 4+6+9+16 stukjes...
15,49
Bumba houten puzzel met nopjes - dieren/boerderij - 7 stukken
20,77
Peuterpuzzels - lijndieren - Grote Extra Dikke Stukken - 25 stuks -...
21,95
Laatste update was op: 8 april 2024 11:08

Hobby- en knutselspeelgoed

Een goede manier om kids op die leeftijd bezig te houden, is knutselen met een meisje van 2 jaar. Op deze leeftijd is vooral kleien, (vinger)verven en tekenen leuk. Er zijn voor de kleine creatievelingens dan ook genoeg leuke knutselspulletjes te krijgen. Zo’n kleinigheidje is leuk als je een fijn cadeautje zoekt sint of op zoek bent naar een kerstcadeautje voor een meisje van 2 jaar.
SES - My First - Baby markers - 8 kleuren stiften -...
9,69
SES - My First - Verven - Kleuren met water - Boerderij...
9,99
SES - My First - Klei dieren - 3 kleuren - 6...
10,99
Play-Doh Super Color Pack Klei - 20 Potjes
17,99
Laatste update was op: 8 april 2024 11:08

Spelletjes meisje 2 jaar

Wist je dat er voor meisjes van 2 jaar al veel gezelschapsspelletjes te krijgen zijn? Samen spelen is goed voor de sociale ontwikkeling en bovendien leerzaam. Vanaf 2,5 kunnen kids al Memory spelen dus Memory is een fijn cadeau voor meiden van 2. Je kunt sowieso beter een spel kopen waar ze ‘in moeten groeien’ dan een spel dat te makkelijk is. Zo hebben ze langer plezier van je cadeautje.

Erg leuk is het vissenspel voor de allerkleinsten. Samen vissen vangen is goed voor de fijne motoriek en voor de hand-oogcoördinatie. Een merk dat veel fijne kinderspellen maakt, is Haba. In de Mijn eerste spellen serie is er van Haba echt van alles te krijgen. Van Kleuren en vormen, Op het potje, Naar bed! en Boodschappen doen. Je ziet het al: allemaal leerzame thema’s waarin een kind van 2 zich ook herkent.

Ook van Nijntje zijn er fijne spellen te krijgen die geschikt zijn vanaf 2 jaar. De Electro Wonderpen bijvoorbeeld is leuk en leerzaam!

Ik Leer Vormen en Kleuren
12,99
Haba Spel Spelletje vanaf 2 jaar Berenhonger
17,95
Nijntje Verstoppertje spelen
19,99
Haba Mijn Eerste Spellen - Eerste Boomgaard - kinderspel
27,95
Laatste update was op: 8 april 2024 11:08

Praktisch cadeau meisje 2 jaar

Zoek je een praktisch cadeau voor een meisje van 2? Ook dan zit je goed op deze pagina. Niet iedereen geeft graag speelgoed cadeau en dat is ok. Ook als je het graag praktisch houdt, kun je met je cadeautje voor een 2-jarig meisje alle kanten op.

Een typisch gevalletje van altijd handig, zijn een rugtas of een pet voor een meisje van 2. Is meteen is wat anders en daardoor ook een origineel cadeau voor een meid van 2. Nog origineler wordt het als je je geschenk laat personaliseren.

Ook kleding is altijd praktisch en kan een meid op die leeftijd al bijna niet genoeg hebben. Houd daarbij wel rekening met de maat en het seizoen en koop liever iets waar de kleine meid nog een tijdje mee vooruit kan.

Rugzak Meisje - Unicorn Tas - Regenboog Schooltas - Kleuter Speelgoed -...
19,95
Kidzroom Mini Rugzak Meisje - Rugtas Kind - 2 t/m 6 jaar...
24,21
Lotte & Julius peuterdekbedovertrek Kitty 120x150cm
24,95
OwlyShop Pinguïn WC Verkleiner met Trapje - Opvouwbare Toiletverkleiner - Toilet Trainer...
34,99
Laatste update was op: 8 april 2024 11:08

Houten speelgoed meisje 2 jaar

Houten speelgoed is altijd mooi voor een meisje van 2. Als je er een beetje op let waar het hout vandaan komt, is het vaak ook nog eens duurzaam speelgoed. Je kunt met houten speelgoed voor meiden van 2 alle kanten op. Zo shop je voor leuke kleinigheidjes als houten boerderijdieren, een houten sorteerspel of een (spiraal)toren.

Maar ook dat ene bijzondere verjaardagscadeau voor je dochter van 2 kan houten speelgoed zijn. Wat dacht je van een mooie houten speelkeuken of winkeltje voor urenlang speelplezier? Ook een houten poppenhuis is een voorbeeld van klassiek speelgoed dat het gegarandeerd goed doet bij meiden van 2.

New Classic Toys Speelgoed Brood Mandje voor een Heerlijk Ontbijt of Lunch
22,99
New Classic Toys -Houten speelgoedkoffiezetapparaat
23,29
New Classic Toys Houten Speelgoed Thee Set
23,44
Houten kinderkeuken Chef Deluxe XL wit
99,00
Laatste update was op: 8 april 2024 11:08

Muziekinstrument

Zeker ook mooi van hout, maar ook in allerlei andere uitvoeringen beschikbaar, zijn muziekinstrumenten voor meisjes van 2. Bezig zijn met muziek is goed voor de ontwikkeling maar het gaat hierbij vooral om de lol. Leuk zijn eenvoudige slaginstrumenten zoals een xylofoon of een trommeltje. Ook sambaballen zijn leuk voor mini-muzikanten.
Little Dutch Houten Xylofoon Pink
14,95
Bumba speelgoedinstrument - trommel - met bekken & twee trommelstokjes
16,74
DEPLAY 3-in-1 Xylofoon – Keyboard – Piano - Baby Peuter Speelgoed
34,95
VTech Baby Zing & Speel Piano - Baby Muziek Instrument - 1.5...
36,39
Laatste update was op: 8 april 2024 11:08

Het beste cadeau voor een meisje van 2 jaar

Wat het beste cadeau is voor meiden van 2, hangt van het meisje en de gelegenheid af. Als je een cadeau zoekt voor je dochter van 2 weet je meestal wel wat ze leuk vindt. Zoek je een cadeautje voor de 2-jarige verjaardag van je nichtje, buurmeisje of het kind van een vriend(in)? Dan is het helemaal niet gek om bij de ouders of verzorgers te checken wat een leuk cadeau-idee is.

Met onze cadeautips voor meisjes van 2 kun je de plank in principe niet misslaan. Bewaar voor de zekerheid wel altijd het bonnetje. Dan weet je zeker dat het straks goed zit. Veel plezier bij het geven!

Over

Leukekindcadeaus zet de leukste kind cadeaus voor je op een rij. Ook testen en reviewen wij de beste cadeautips!

 

Meer informatie:

Een leuk cadeautje kopen voor

Leuke kind cadeaus
Logo
Enable registration in settings - general