Cadeau kind 3 jaar

Als je zoon of dochter (of neef of nicht) 3 jaar wordt, dan hoort daar natuurlijk een cadeautje bij. Maar wat is nou een leuk cadeau voor een kind van 3 jaar? Het derde levensjaar is het laatste jaar als peuter en een joch of meid van 3 kan al heel veel. Het juiste speelgoed daagt kids uit om zichzelf spelenderwijs te blijven ontwikkelen. In dit artikel zetten we het populairste speelgoed op een rij en geven we je cadeautips voor een kind van 3. Lees snel verder!

Welk speelgoed voor een kind van 3 jaar?

Als je op zoek bent naar een cadeaus voor een kind van 3 jaar, merk je al snel dat je alle kanten op kunt. Zo kun je kiezen voor een kleinigheidje of juist gaan voor een groot cadeau. De gelegenheid speelt natuurlijk ook een rol. Zo kies je als cadeau voor de 3e verjaardag van je kind waarschijnlijk iets anders dan als je een Sinterklaas-cadeau zoekt voor een kind van 3.

In onze lijst met cadeautips zetten we daarom zowel grote als kleine cadeau’s voor binnen en buiten op een rij. Zo vind je voor iedere gelegenheid en voor ieder kind van 3 een geschikt cadeau. Bekijk voor nog meer inspiratie ook eens onze cadeautips voor meisjes van 3 jaar of onze cadeau-ideeën voor jongens van 3.

Cadeautips kind 3 jaar

Vanaf 4 jaar wordt een kind een kleuter genoemd. Dat derde jaar is dus het laatste peuterjaar. In onze lijst met cadeau-ideeën voor een 3-jarig kind kijken we dan ook naar wat een peuter op die leeftijd allemaal kan. Een peuter van 3 kan zich doorgaans al goed verstaanbaar maken. Ook kunnen de meeste kids op die leeftijd al fietsen op een driewieler en ook tekenen en kleuren gaat ze meestal al goed af.

Als je je afvraagt wat je op de verjaardag van een peuter van 3 als beste cadeau kunt geven, is het goed om te gaan voor een geschenk dat de ontwikkeling bevordert. Een cadeau voor een kind van 3 jaar dat educatief is, is dan ook een goed idee. Een kind van 3 kan best goed een tijd alleen spelen en leert ook met andere kindjes te spelen en delen. Hiermee hebben we rekening gehouden bij het opstellen van onze cadeautips.

Kleine cadeautjes voor peuters van 3

Zoek je een klein cadeau of een schoencadeautje voor een kind van 3? Dan valt er zeker genoeg te kiezen. Wat dacht je van een leuk kaartspel of wat leuke speelfiguurtjes. Voor kleine creatievelingen kun je voor rond de 10 euro al klei, verf of kleurpotloden shoppen. Ook een stickermaker of holografische kras-set behoren tot de mogelijkheden en staan garant voor uren speelplezer.

Is de gelukkige ontvanger een echt waterratje? Leuk badspeelgoed voor een kindje van 3 is vaak ook niet al te duur. Ook ben je als gever flexibel. Je kunt wat losse badspeeltjes geven of een heuse sproeier of een speelhuis of watermolen. Al gaan die laatste qua prijs vaak toch meer richting een groter cadeau.

Cadeau kind 3 jaar educatief

Als je een educatief cadeau zoekt voor een kind van 3 kun je alle kanten op. Dit kan ook een kleinigheidje zijn, bijvoorbeeld een set om schrijfbewegingen te oefenen. Veel speelgoed is geschikt van 3 tot 6 jaar. Zo weet je ook dat de peuter en nog even mee vooruit kan. De fijne ontwikkeling wordt in het derde levensjaar fijner aangescherpt. Voor het vierde levensjaar kunnen kids vaak al veters strikken en zichzelf aan- en uitkleden. Het is fijn dat educatief speelgoed hierop aansluit.

Door bijvoorbeeld te oefenen met veter dieren of het maken van bedelarmbandjes bevorder je die fijne motoriek. Je hebt ook speelgoed om te oefenen voor school. Zo zijn er spelletjes om de letters van het alfabet of de namen van landen te leren.

Spelletje kind 3 jaar

De meeste kinderen vinden het leuk om spelenderwijs te leren. Maar als je wil gaan voor leerzaam speelgoed hoeft het niet altijd alleen maar serieus te zijn. Kinderen leren ook veel van puzzelen. Een puzzel is dan ook altijd goed om te geven aan een peuter van 3. Ook een spelletje spelen is leerzaam. Er zijn verrassend veel gezelschapsspellen te krijgen voor een kind van 3. Denk aan good old mikado of memory.

Er zijn ook speciale gezelschapsspellen voor peuters te krijgen. Vaak is winnen in deze spellen nog minder het doel. Bij peuterspellen staat het samenwerken en het trainen van vaardigheden voorop. Samen spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Een spel valt dus ook onder leerzaam speelgoed.

LEGO voor een kind van 3

LEGO is leerspeelgoed dat de fantasie prikkelt en kids aan het denken zet. De mogelijkheden zijn eindeloos en een kind van 3 kan zich prima vermaken met LEGO. DUPLO is gemaakt voor kinderen tot 5 jaar. De blokken zijn groter, wat het spelen makkelijker maakt en verstikkingsgevaar wegneemt. Een kind van 3 snapt steeds beter wat hij doet met LEGO en zal spelenderwijs steeds meer kunnen. Een leuk cadeau is een LEGO DUPLO set. Deze sets zijn in allerlei uitvoeringen beschikbaar.

Knutsel-speelgoed 3 jaar

Een kind van 3 kan doorgaans al langer tekenen , maar vanaf nu worden de tekeningen waarschijnlijk steeds een stukje realistischer. Bijna alle kinderen vinden het leuk om te tekenen en het is ook goed voor het ontwikkelen van de fantasie. Met fijne tekenspullen kun je de plank dus niet misslaan als je op zoek bent naar een cadeau voor een kind van 3.

Ook andere knutselspullen, zoals klei en verf bevorderen de creativiteit. De meeste kids zijn uren zoet met knutselspulletjes. SES heeft met de My first-lijn hele mooie knutselsets. Ook sets om stap voor stap te leren knippen komen voorbij. Zie je nou wel dat knutselen ook educatief is?

Heeft de peuter al heel veel knutselspullen? Dan is een kliederschort een superleuk cadeau-idee. Zo hoef je niet bang te zijn dat kleurpotlood of klei op de kleren terecht komt. Al is de meeste klei tegenwoordig goed uitwasbaar.

Buitenspeelgoed kind 3 jaar

Buitenspeelgoed is erg belangrijk voor een kind van 3 jaar. Buitenspelen is gezond en een fijne manier om al die peuter-energie kwijt te raken. Als je genoeg ruimte hebt en een groot cadeau zoekt, is een trampoline voor een kind van 3 erg leuk. Het mooie is dat zo’n trampoline echt een aantal jaar leuk blijft. Dit geldt trouwens ook voor andere speeltoestellen, zoals een glijbaan of schommel.

Als je wel graag buitenspeelgoed cadeau doet maar eerder zit te denken aan een kleinigheidje zijn autootjes, zandfiguurtjes of emmertjes ideaal. Ook een balspel of een vlieger zijn leuk en bovendien goed voor de motorische vaardigheden.

Over motorische vaardigheden gesproken. De meeste kids van 3 kunnen al fietsen op een driewieler. Een mooie driewieler is dan ook zeker een cadeautip. Ook een step of een tractor doet het doorgaans erg goed als cadeau voor een kind van 3 jaar.

Er zijn ook ouders die uitpakken met een elektrische scooter voor een kind van 3 of met een quad of zwembad. Dat zijn dan wel echt grote dingen, die we eerder zien als groot verjaardagscadeau voor een kind van 3 jaar. Feit is wel dat ze ook van deze aankopen nog jarenlang plezier hebben. Dus als je het toch van plan bent, kun je het net zo goed voor die derde verjaardag geven.

Winkeltje of beroepje spelen

Kinderen van 3 imiteren graag dingen uit het echte leven. Boodschappen doen, koken of klussen aan huis zijn dan ook inspirerende bezigheden. Een mooi keukentje, een werkbank of een winkel helpen kids om zich te verplaatsen in de rol. Met verkleedkleren voor een kind van 3 maak je het plaatje compleet. Dit kan een complete outfit zijn, maar dat hoeft niet. Heb jij een kleine chefkok in huis? Dan kan een koksmuts al helpen om nog meer uit zijn (denkbeeldige) kookkunsten te halen.

Gepersonaliseerd cadeau kind 3 jaar

Wil je net even wat anders dan anders en zoek je een origineel cadeau voor een kind van 3 jaar? Dan is het ontzettend leuk om een gepersonaliseerd cadeau te geven. Vandaag de dag is echt alles mogelijk. Zo kun je gaan voor een boek, koffertje of een groeimeter met naam. Ook gepersonaliseerde puzzels en zelfs een houten bakfiets met naam zijn mogelijk. Hoe ontzettend leuk is dat?

Er was eens…

Altijd goed en waardevol is het geven van een mooi boek. Erg fijn is het Grote voorleesboek voor rond de 3 jaar. Dan weet je ook meteen zeker dat de verhaaltjes geschikt zijn voor de leeftijd. Voorlezen verrijkt de woordenschat en draagt bij aan een beter taalbegrip. Ook zorgt het voor een beter taalgevoel. Voorlezen is dus goed voor de taalontwikkeling. Bovendien is voorlezen een fijn en intiem momentje om de dag mee af te sluiten.

Muziekinstrument kind 3 jaar

Samen muziek maken is goed voor de fijne motoriek en voor het zelfvertrouwen. Waar het eerst vooral met pollepels op pannen slaan was, zijn kids van 3 een stuk verder in hun motorische ontwikkeling. Voor kinderen van 3 jaar zijn er dan ook allerlei speelgoedinstrumenten te krijgen.

Een xylofoon of piano zijn erg geschikt, maar ook een speelgoedgitaar of trommel zijn leuke muziekinstrumenten voor een kind van 3

Schermtijd

Als ouder of verzorger kun je er vandaag de dag eigenlijk niet meer omheen. Onze telefoons en laptops nemen een prominente plek in in ons leven. Dat ook onze kinderen aan de gang gaan met schermen is niet te vermijden. Omdat jong geleerd oud gedaan is, zijn er speciale kinderlaptops en kindertablets te krijgen.

Op een kinderlaptop of -tablet staan vaak spelletjes en filmpjes of muziek voor kinderen. De spelletjes zijn doorgaans leerzaam, waardoor je een laptop of tablet dus ook als educatief speelgoed voor kinderen van 3 kunt zien. De adviesleeftijd voor kinderlaptops en tablets ligt doorgaans tussen 3 en 11 jaar oud (voor de allerkleinsten zijn er baby-tablets). Met zo’n laptop of tablet kunnen peuters dus een behoorlijke tijd vooruit.

Wist je dat er zelfs ook een fototoestel voor kinderen van 3 jaar te krijgen is? Wellicht schuilt er in jouw peuter een heuse fotograaf.

Liever geen speelgoed?

Ben je op zoek naar een cadeautip voor een kind van 3, maar geef je zelf liever geen speelgoed? Dan is een praktisch cadeau een goed idee. Zo kun je denken aan een fietshelm voor een kind van 3 of bijvoorbeeld wanten. Ook een slaapzak voor een kind van 3 is altijd handig. Vaak hebben kids op die leeftijd al best wel wat spullen en kleding verzameld. Als je een cadeau zoekt voor een kind van 3 jaar, is het helemaal niet erg om vast een maatje groter te nemen. Houd dan wel rekening met de seizoenen.

Als je een cadeau zoekt voor een kind van 3 dat geen speelgoed is, kun je ook kiezen voor een abonnement op bijvoorbeeld de dierentuin of het speelparadijs.

Cadeautje kind 3 jaar

Omdat de ontwikkeling op die leeftijd zo snel gaat, raden we aan om als (verjaardags-)cadeau voor een kind van 3 iets te kiezen waar-ie een aantal jaar mee vooruit kan. Dat maakt zo’n cadeau dan ook meteen duurzaam. Het meeste speelgoed dat we in onze lijst met cadeautips voor een kind van 3 benoemen, is geschikt voor jaren speelplezier.

De beste cadeautip die we je nog even meegeven is een inkopper. Als het cadeau niet voor je eigen kind is, check dan altijd even met ouders of verzorgers. Misschien iets minder leuk, maar zo weet je zeker dat jouw cadeau straks goed aankomt!

Over

Leukekindcadeaus zet de leukste kind cadeaus voor je op een rij. Ook testen en reviewen wij de beste cadeautips!

 

Meer informatie:

Een leuk cadeautje kopen voor

Leuke kind cadeaus
Logo
Enable registration in settings - general